Video

Koki iestādīti sena slāvu simbola formā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ezera krastā Gongiņiču ciemā Ļeņingradas agabalā brīvprātīgie iestādījuši eglītes sena slāvu simbola formā. Gigantiskais ģeoglifs būs redzams pat no kosmosa.
Video ierakstā, ko publicējis portāls Sputnik Baltkrievija, redzams, ka laukā iezīmēts sens simbols – astoņstaru zvaigzne aplī. Tas ir senais "alatira" simbols, ko senslāvi izmantoja kā talismanu.
Mediji stāsta, ka zīmējuma izveidei bija vajadzīgs pusotrs tūkstotis egļu stādu. Brīvprātīgie strādāja divas dienas.
"Sākumā gribējām vienkārši iestādīt eglītes, pēc tam nolēmām, ka labāk būs iestādīt kāda simbola formā. Un izšķīrām, ka labāk veidot slāvu simbolu. Tas ir labklājības simbols. Liecina, ka dzīvē viss būs labi," pastāstīja vietējais iedzīvotājs Jegors Daričevs.
Mediji, atsaucoties uz Krievijas Mežu aizpildības padomes preses dienestu, stāsta, ka ģeoglifa izmērs sasniedzis 55 metrus. Kad koki izaugs un sazaļos, ornaments būs redzams pat no kosmosa.
Brīvprātīgie cer, ka neparastais zīmējums palīdzēs sagalabāt mazo senlaicīgo Gongiņiču ciemu un piesaistīs tūristus.
Alatirs ir senslāvu simbols astoņstaru zvaigznes formā. To nēsāja, lūdzot dievu aizbildnību un pastiprinot savu enerģiju. Alatiru dēvēja arī par Dieva Aci, Visuma Sirdi, Alatira Ausmu, Svaroga krustu.
Ziņu lente
0