Video

Lavrovs nosaucis svarīgu nosacījumu dialoga atsākšanai ar Eiropas Savienību

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecību normalizācija ar Eiropas Savienību ir iespējama vienīgi uz līdztiesības un savstarpējas cieņas pamata, norāda Krievijas Federācijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Krievija ir gatava normalizēt attiecības ar ES tikai uz līdztiesības un savstarpējas cieņas pamata, norāda Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pēc sarunām ar savu portugāļu kolēģi Augusto Santušu Silvu. Kā norādīja Lavrovs, Krievija un ES ir kaimiņi, kā arī lielākā un attīstošākā daļa no ģeopolitiskās telpas – Eirāzijas.
"Šis kontinents šobrīd ir pasaules ekonomikas lokomotīve, un būtu tuvredzīgi neizmantot priekšrocības, ko sniedz šāda kaimiņniecība. Taču atsākt normālas attiecības mēs esam gatavi vienīgi uz līdztiesības, savstarpējas cieņas un līdzsvara veidošanas pamata bez jebkādiem ultimātiem vai vienpusējiem priekšnoteikumiem," sacīja Lavrovs.
Tāpat ministrs skāra jautājumu par Krievijas atslēgšanas perspektīvas no starptautiskās starpbanku maksājumu veikšanas un informācijas pārraides sistēmas SWIFT. Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova paziņojumu skatieties Sputnik video sižetā.
Ziņu lente
0