"Slīps" uzbrukums Latvijas karogam Rīgas centrā

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг Латвии
Флаг Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas iedzīvotāja savā balkonā izkarināja Latvijas karogu par godu Latvijas hokeja izlases uzvarai un saņēma par to aizradījumu no mājas pārvaldnieces, kurai savukārt piedraudēja policijas darbinieki.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Valsts karogu tēma paliek aktuāla galvaspilsētā. Pirms dažām dienām rīdziniece Linda Andersone pasūdzējās, ka mājas pārvaldniece lūgusi viņu novākt no balkona Latvijas valsts karogu.
"Par karogu. Latvijas karogu, ko uzkāru, lepojoties par mūsu hokejistu uzvaru pār Kanādas izlasi, un paturēju arī pēc Itālijas spēles, noņēmām lielo lietusgāžu dēļ. Šādi izkaram karogu jau vairākus gadus 4. maijā un novembrī uz Lāčplēša dienu un 18. novembri. Dēls bija ievērojis, ka citās valstīs karogu izkar gan uz balkoniem, gan pa logu, sevišķi kādu svētku vai sporta pasākumu laikā un arī tā gribēja.
У здания Олимпийского центра флаг Республики Беларусь на месте - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Konsekvences trūkums vai provokācija? KF vēstniecība Latvijā komentēja karoga samainīšanu
Šodien zvanīja mājas pārvaldniece, kurai, savukārt, bija zvanījuši no policijas, meklējuši, kam pieder karogs, jo šādi karogu izkārt nav pareizi un nedrīkst. Uz balkona drīkst, bet tikai karoga kātā iestiprinātu. Sodu gan man nepiemērošot. Saprotu policistus, kas veic savu darbu, izpildot likumu.
Karogu vairs uz balkona neizkāršu, tāpat kā nedziedu himnu, jo var neatbilst likumā prasītajam izpildījumam. Lepošos un priecāšos klusiņām, savās mājās," rakstīja savā Facebook lapā koncertzāles Palladium un festivāla Positivus līdzīpašniece Linda Andersone, piespraužot karoga fotogrāfiju pie Brīvības ielas izvietotās mājas balkona.
Viņas sekotāji bija sašutuši par mājas pārvaldnieces un policijas darbinieku pretenzijām, daži no viņiem pat piedāvāja uzsākt atbildes akciju un izkarināt karogus visur, kur vien iespējams. Tādējādi protestējot pret stulbiem noteikumiem.
Sašutušajiem sekotājiem pievienojās slavenais latviešu žurnālists un publicists Otto Ozols.
"Izrādās, ka Latvijas karogu šādi nedrīkstot izkārt. Tiešām?! Es gribētu zināt tā pārcentīgā policista vārdu, kas zvanījis, lai aizrādītu.
Un paskaidrojumu arī no iekšlietu ministra, policijas vadības par šādu attieksmi.
Protams, labi apzinos, ka policista vārdu neuzzināsim, bet policijas vadība, iekšlietu ministrs atšūsies ar formālām atrunām.
Uzskatu, ka šis ir 'slīps' uzbrukums Latvijas karogam. Eiropā šāda karogu izkāršana ir ierasta un visiem pieņemama lieta," uzrakstīja publicists.
Ziņu lente
0