Cipule: var mazināt Covid-19 ierobežojumus

© Sputnik / Sergey MelkonovЗапрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi
Запрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spriežot pēc pērnās vasaras pieredzes, līdz ar saules iestāšanos koronavīrusa aktivitāte mazinās, tāpēc var sākt mazināt ierobežojumus, uzskata NMPD direktore Liene Cipule.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule uzskata, ka šobrīd ir pienācis laiks, kad var sākt mazināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, raksta Press.lv.
Pēc viņas vārdiem, pagājušā gada pieredze rāda, ka gada siltajā laikā vīrusa aktivitāte samazinās.
"Iepriekšējā pieredze rāda, ka līdz ar pavasara un saules iestāšanos, vīrusa aktivitāte tomēr mazinās. Arī kopējā saslimstības līkne visā Eiropā krīt. Līdz ar to gribētos domāt, ka zināmu ierobežojumu mīkstināšanai pašlaik ir pamats," uzsvera Cirpule.
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Pret Covid-19 vakcinētām personām vairs nav jāievēro pašizolācija Latvijā
Tāpat viņa atzīmēja, ka pašlaik riski ir daudz mazāki, salīdzinot ziemas periodu, kad vakcinācijas process neritēja tik raiti.
"Tāpat bija bažas par Covid-19 jauno paveidu izplatīšanos Latvijā. Arī organisms kopumā ziemas periodā ir daudz uzņēmīgāks pret dažādām saslimšanām," sacīja NMPD direktore.
Tomēr joprojām pastāv bažas par vīrusa jauno paveidu izplatīšanos, piemēram, "Indijas" paveids vēl nav pietiekami izpētīts, un tā ietekme uz cilvēka organismu pagaidām nav zināma.
Iepriekš ziņots, ka jaunais "Indijas" paveids speciālistiem rada lielu satraukumu. Rīgas Stradiņa Universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis uzskata, ka drīzumā Latvijā var sākt dominēt tieši šīs koronavīrusa paveids, kas tiek uzskatīts par lipīgāku nekā "britu" variants.
Pirmais inficēšanas gadījums ar "Indijas" paveidu Latvijā tika konstatēts pagājušajā nedēļā.
Ziņu lente
0