Pret Covid-19 vakcinētām personām vairs nav jāievēro pašizolācija Latvijā

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība noteikusi, kam vairs nav jāievēro pašizolācija pēc ierašanās Latvijā no jebkuras Eiropas Savienības dalībvalsts. Tas diemžēl neattiecās uz tiem, kuri ieceļo no Krievijas un vakcinēti ar "Sputnik V".
RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Vakcinācija pret Covid-19 rit pilnā sparā. Latvijas valdība beidzot atļāva neievērot pašizolācijas prasību vakcinētām personām, ziņo Mixnews.lv.
Ceturtdien, 13. maijā, valdība apstiprinājusi grozījumus "Epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", kas atļauj pret Covid-19 vakcinētām personāmieceļot Latvijā no Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ), Šveices un Apvienotās Karalistes.
Lai izmantotu šo privilēģiju, būs jāuzrāda pierādījums, kas jāsaņem tur, kur tika veikta vakcinācija.
Аппарат для бесконтактного забора анализов на COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Linkaits aicina atcelt pašizolāciju un Covid-19 testus vakcinētiem ceļotājiem
Ārstniecības iestādei pēc personas pieprasījuma ir pienākums latviešu un angļu valodā aizpildīt vakcināciju apliecinošo veidlapu. Šajā izziņā tiks ierakstīti dati par vakcinācijas faktu, kas reģistrēti Veselības informācijas sistēmā.
Vēlāk valstī plānots ieviest elektronisko sertifikātu, proti, Covid-pasi.
Ir vēl daži nosacījumi, piemēram, pēc pilna vakcinācijas kursa saņemšanas būs jāpaiet 15 dienām. Tāpat preparātam jābūt reģistrētam Eiropas Zāļu aģentūrā (EZA) vai līdzvērtīgā regulatorā vai Pasaules Veselības organizācijas (PVO) atzītam.
Diemžēl tas pagaidām neattiecas uz Krievijas vakcīnu "Sputnik V", ko aizdomīgi (vai drīzāk apzināti) ilgi reģistrē Eiropas Zāļu aģentūrā.
Trešdien, 12. maijā, par pasaules pirmās Covid-19 vakcīnas atzīšanu uzstājās ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs. Viņš teica, ka atzīšanās process jau notiek, taču ANO jau vēlas apsveikt "Sputnik V" atzīšanu, jo pēc Gutēreša teiktā "Sputnik V" ir "viens no galvenajiem elementiem, kas ļaus atrisināt vakcinācijas problēmu".
Tāpat Gutērešs pateicās Maskavai par ANO darbiniekiem piedāvāto iespēju vakcinēties ar Krievijas preparātu.
Ziņu lente
0