ASV karavīri "uzbruka" privātai rūpnīcai Bulgārijā: NATO mācības izvērtās par skandālu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasУчастники активной фазы международных военных учений "Репид Трайдент - 2018"
Участники активной фазы международных военных учений Репид Трайдент - 2018 - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bruņoti amerikāņu karavīri iebruka olīveļļas ražošanas cehā Bulgārijas privātā rūpnīcā un draudēja darbiniekiem.
RĪGA, 31. maijs — Sputnik. "Acīmredzamais pārpratums", ka nosauca šo incidentu Bulgārijas aizsardzības ministrs Georgi Panajotovs, notika privātā rūpnīcā netālu no pilsētas Plovdiva Bulgārijā.
Kā vēsta RIA Novosti, NATO mācību gaitā ASV militārpersonas iebruka olīveļļas ražošanas ceha un sāka draudēt darbiniekiem ar ieročiem.
Amerikāņu karavīri uzbruka ražošanai: pārkāpa pāri žogam, ielauzās ēkā un sāka pārmeklēt telpu. Draudot darbiniekiem ar ieročiem pavēlējuši nekustēties. Šo bakhanāliju iemūžināja cehā uzstādītā videokamera.
Kā noskaidrojās, manevru laikā karavīri pieņēmuši civilo uzņēmumu par daļu no treniņu zonas.
Tiesa, ceha saimnieks Marins Dimitrovs attiecies ar sapratni izturēties pret karavīru pārpratuma. Viņš paziņoja, ka notikušais incidents esot pazemojošs un iesniedzis tiesā prasību, nosaucot amerikāņu uzvedību par "nopietnu aizvainojumu".
"Man tas ir nopietns aizvainojums. It kā es būtu kaut kāds terorists," Dimitrovs pastāstīja par savām jūtām, un pieprasīja atvainošanos no Aizsardzības ministrijas.
Bulgārijas Aizsardzības ministrija sniedza atvainošanos par incidentu. Resora vadītājs Georgi Panajotovs nosauca incidentu par "acīmredzamu pārpratumu". Turklāt ministrija kopā ar amerikāņiem paziņoja par gatavību izmaksāt kompensāciju par notikušo.
Ziņu lente
0