Video

Cilvēki ir panikā: liels lācis klaiņo pa ciemiem un izposta stropus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselus trīs ciemus Borisovas apkaimē apciemo brūnais lācis. Pagaidām viņš izposta tikai stropus, tomēr vietējie iedzīvotāji baidās un meklē iespējas atbrīvoties no ķepaiņa. Paskatieties, kā lācis meklē kārumus un kā reaģē vietējie iedzīvotāji.
Pirmo reizi lācis izgāja no meža pirms trim nedēļām. Vispirms viņu pamanīja Siča ciemā Borisovas rajonā. Pirmais cieta vietējā pensionāra Vladimira Golubovska īpašums – dzīvnieks izpostīja vairākus stropus.
"Mēs jau nesakām, ka vajag nogalināt. Iemidzināt, aizvest uz citurieni, uz rezervātu. Vai kādu zooloģisko dārzu. Skaidrs taču, ka viņam ir instinkts, gribas paēst," stāsta sirmgalvis.
Tagad Siču un Šabiņku ciemos cietušas 9 sētas. Lācis apciemojis arī mednieka Viktora Umecka pagalmu.
"Iziet no meža un staigā pa ciemu. Sāk pa riņķi un iet pie visiem pēc kārtas. Mēs paši viņu redzējām, pat trīs stundas vērojām. Milicijai vajadzēja atbraukt, medniekiem, jēgeriem," skaidroja pensionārs.
"Bet tuvu klāt negājāt?" taujāja Sputnik korespondents.
"Metrus 20, 30, 50," atbildēja Umeckis.
Savukārt Jevgēņijs Stepanovičs saka, ka ar lāci, protams, kaut kas jādara.
"Protams, ļoti žēl lāča, viņš ir Sarkanajā grāmatā. Tāds skaistulis, jauns, spriežot pēc cilvēku uzņemtajiem video. Zināmā mērā var lepoties, bet mežā tak vairs neiesi – tas tomēr ir savvaļas zvērs. No viņa nenoslēpsies. Viņš tik un tā panāks, kokā uzrāpsies. Bet ieroču mums nav," stāsta vīrietis.
Ciema padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Lipņickis organizēja štābu "cīņai" ar meža iemītnieku. Visās apdzīvotajās vietās apkaimē izkāra brīdinājumus un ārkārtas dienestu tālruņa numurus. Jēgerus un miličus palūdza dežurēt caurām diennaktīm.
"Pēc plāna vajadzētu uzbūvēt krātiņu, iekārtot automašīnu. Pārvedīsim lāci uz citu mežniecības kvartālu netālu no Berezinas rezervāta, lai nevienam nekaitē. Ceru, ka to visu paveiksim tuvākajā laikā un pie mums būs miers," secināja priekšsēdētājs.
Ziņu lente
0