Krievija atsakās no savstarpības principa vīzu izsniegšanā ārvalstniekiem

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 28.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārvalstu pilsoņi var saņemt tūristu vīzas Krievijas apmeklēšanai uz pusgadu, neatkarīgi no viņu valstu vīzu politikas attiecībā pret Krievijas pilsoņiem.
RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Līdz šim tūrisma vīzu izsniegšana ārvalstu pilsoņiem braucieniem uz Krieviju balstījās uz savstarpības principa, proti, vīzas darbības termiņš bija atkarīgs no tā, uz kādu termiņu Krievijas pilsoņiem vīzas izsniedz valsts, kuras pilsonis ir ārvalstsnieks.
Šonedēļ Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstija likumu, kas ļauj izsniegt tūrisma vīzas ar 6 mēnešu termiņu ārvalstniekiem neatkarīgi no viņu valstu vīzu politikas attiecībā pret Krievijas pilsoņiem, vēsta RIA Novosti.
Шенгенская польская виза - Sputnik Latvija, 1920, 19.04.2021
Visi cīnās par Krievijas tūristiem, taču Igaunijā aicināja aizliegt viņiem ieceļot ES
Atzīmēsim, ka atjaunotā vīzu politika būtiski vienkāršos ārvalstniekiem iebraukšanu Krievijā, jo ļauz izmantot vīzas saņemšanai apstiprinātu rezervāciju viesnīcā, tāpat kā apstiprinājumu par uzņemšanu, ko izsniegusi organizācija no Federālā tūrisma operatoru reģistra.
Atgādināsim, ka no 2021. gada 1. janvāra Krievija ieviesus ārvalstniekiem īstermiņa elektroniskās tūrisma vīzas, ko iespējams noformēt tiešsaistē. Pagaidām to izsniegšana apturēta sarežģītās epidemioloģiskās situācijas dēļ. Saskaņā ar šo vīzu pēc ierobežojumu atcelšanas Krieviju varēs apmeklēt 52 valstu pilsoņi.
Vienotā elektroniskā vīza patlaban ir vienreizēja, tās termiņš – 60 diennaktis no nodormēšanas dienas. Ārvalsts pilsonim ar to atļauts uzturēties Krievijā ne vairāk kā 16 diennaktis no iebraukšanas dienas.
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paskaidroja, ka elektronisko vīzu izsniegšanas sistēma atsāks darbu tiklīdz tiks atcelti koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi.
Ziņu lente
0