Politika

Nav izturējis slodzi: politologu pārsteidz Rinkēviča izturēšanās

© THOMAS SAMSON / POOL / AFPМинистр иностранных дел Латвии Эдгар Ринкевич
Министр иностранных дел Латвии Эдгар Ринкевич - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilgus gadus Edgars Rinkēvičs bija pats mierīgākais ministrs Latvijas valdībā, taču pēdējo mēnešu spriedze ietekmējusi arī viņu.
RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Pēdējā laikā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča rīcība liecina par pilnīgu izgāšanos, konstatēja Latvijas universitātes profesore, politoloģe Ilga Kreituse telekanāla RīgaTV24 programmas "Kārtības rullis" ēterā.
Viņa norādīja, ka tas ir ļoti dīvaini, ņemot vērā Rinkēviča pieredzi, kurš pirms iecelšanas ārlietu ministra postenī bija valsts sekretārs un strādāja starptautiskajā vidē drošības jautājumos.
Politoloģe atzina, ka bijusi par to ļoti pārsteigta – pēc viņas domām, Rinkēvičs ir viens no pašiem izturīgākajiem un līdzsvarotākajiem ministriem – miera elements valdībā.
Viņa uzskata, ka pie visa vainojama pārliekā darba slodze, vai, iespējams, spiediens. Pēc Kreituses domām, pēdējo dienu notikumi ir pilnīga izgāšanās.
21. maija vakarā stadionā "Arēna Rīga" pasaules čempionāta ietvaros notika Latvijas un Kanādas mačs. Latvija uzvarēja ar rezultātu 2:0, tomēr hokeja fani nevarēja atbalstīt spēlētājus no tribīnēm, ņemot vērā ierobežojumus, kas pieņemti ar mērķi kavēt Covid-19 izplatīšanos – spēlēs nevienu neielaiž.
Tomēr mača laikā izdarītie fotouzņēmumi rāda, ka skatītāji stadionā tomēr ir bijuši – "Arēna Rīga" ložā bija Kalvītis ar dēlu Kārli, Rinkēvičs, sporta funkcionāri un uzņēmēji.
На флагштоках у гостиницы где проживают хоккеисты сборных участников ЧМ-2021 сняли флаги Беларуси и России и заменили на флаги Белорусской опозиции и Флаг олимпийского комитета России.  - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Viedoklis
Cik Latvijai izmaksās Baltkrievijas karoga noraušana?
Ārlietu ministrs bija spiests taisnoties – viņš skaidroja, ka vērojis maču pēc premjerministra biroja lūguma, jo pavadīja Kanādas vēstnieku Latvijā, Lietuvā un Igaunijā Kevinu Reksu. Dažas dienas vēlāk Rinkēvičs atkal spēra negaidītu soli – kopā ar Rīgas mērķi Mārtiņu Staķi viņš nolaida no karogkāta pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" Rīgā Baltkrievijas karogu un nomainīja to pret baltkrievu opozīcijas izmantot baltsarkanbalto karogu. Šoreiz sekas izrādījās daudz nozīmīgākas – Baltkrievijas ĀM pauda protestu Latvijas vēstniekam Eināram Semanim par valsts karoga aizskaršanu Rīgā un paziņoja, ka viss Latvijas diplomātiskais korpuss tiek izraidīts no valsts.
Ziņu lente
0