Lavrovs vērsies ES par robežu atvēršanu ar Covid-sertifikātiem

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasПереговоры министров иностранных дел РФ и Сербии С. Лаврова и Н. Селаковича
Переговоры министров иностранных дел РФ и Сербии С. Лаврова и Н. Селаковича - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atgādināja Eiropas Savienībai, ka robežu atvēršana visdažādāko "kovida" sertifikātu ieviešanas fonā nedrīkst novest pie diskriminācijas.
RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Koronavīrusa sertifikātu pielietošana Eiropas valstu robežu atvēršanas gaitā nedrīkst novest pie diskriminācijas – ES valstīm jāpatur prātā, ka pasaulē pastāv ne tikai EMA apstiprinātas vakcīnas Covid-19 profilaksei, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, informē RIA Novosti.
Iepriekš vēstīts, ka ES plāno no 1. jūlija ieviest trīs veidu "zaļos digitālos sertifikātus". ES juridisko lietu komisārs Didjē Reinderss atklāja, ka dokumenti apstiprinās vakcinācijas faktu, negatīvu koronavīrusa testu, vai imunitāti pārciesta Covid-19 rezultātā. Sertifikātu ieviešanas jautājumu plānots iesniegt apspriešanai Eiropas Parlamenta plenārsesijā 7.-10. jūnijā.
Ампула с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Nariškins pastāstīja, kāpēc ES ieilgst vakcīnas "Sputnik V" reģistrācija
Lavrovs konstatēja, ka Briseles plāni pārsvarā orientēti uz tūrisma plūsmu atjaunošanu ES, tiek apspriests jautājums par ES sertifikātu atbilstību tādiem pašiem citu valstu dokumentiem vai digitālajām lietotnēm.
"Ir arī Eiropas Komisijas ierosinājums atvieglot iebraukšanu ES no trešajām valstīm personām, kas vakcinētas ar pretkovida preparātiem. Pagaidām runa ir tikai par EZA vai PVO apstiprinātām vakcīnām," precizēja diplomāts.
Lavrovs norādīja, ka izšķirošais lēmums par tūristu iebraukšanas regulēšanu no trešajām valstīm jāpieņem ES dalībvalstīm, kuru vidū daudzas ļoti vēlas atjaunot tūrismu no Krievijas.
"No savas puses atgādinām kolēģiem no ES, ka viņu soļi nevar būt diskriminējoši, tiem jāņem vērā: pastāv "nerietumu" izcelsmes vakcīnas koronavīrusa profilaksei," uzsvēra Lavrovs.
Intervijā izdevumam "Argumenti i fakti" Krievijas ārlietu ministrs atgādināja, ka Krievijas vakcīna "Sputnik V" izgājusi tā saucamās zinātniskās konsultācijas posmu, patlaban turpinās preparāta "secīga ekspertīze".
"Uzskatām, ka šim jautājumam jābūt vienīgi profesionālam, depolitizētam. Runa ir par cilvēku veselību un dzīvību. Galvenais, lai ES ņemtu vērā šos apsvērumus visos nākamajos Krievijas pieteikuma izskatīšanas posmos," norādīja Lavrovs.
Kopš 4. marta notiek "Sputnik V" ekspertīze Eiropas zāļu aģentūrā, kas nodarbojas ar vakcīnu apstiprināšanu lietošanai Eiropas tirgū. Iepriekš EZA paziņoja, ka preparāta novērtēšanas grafiks kļūs zināms pēc inspektoru pārbaudēm Krievijā.
Медик готовит шприц с вакциной - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2021
Nosaukta labākā Covid-19 vakcīna: atzīšanas kritēriji – "tumša bilde"
Pirmo vakcīnu Covid-19 profilaksei pasaulē Krievijas Veselības ministrija reģistrēja 2020. gada augustā. Preparātu "Sputnik V" izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs uz pārbaudītās un labi izpētītās cilvēka adenovīrusu platformas. Jaunākie pētījumi apliecina: vakcīnas efektivitāte pret koronavīrusu sasniedz 97,6%. Atskaite sastādīta, izanalizējot 3,8 miljonu vakcinētu Krievijas iedzīvotāju datus.
Patlaban "Sputnik V" ir reģistrēts 66 valstīs ar kopējo iedzīvotāju skaitu virs 3,2 miljardiem. Krievijas vakcīna ieņem otro vietu pasaulē nacionālo regulatoru izsniegto apstiprinājumu skaita ziņā.
Ziņu lente
0