ASV ievieš jaunas sankcijas pret "Ziemeļu straumi 2"

© Sputnik / Дмитрий Лельчук / Pāriet pie mediju bankasТрубы на территории газораспределительного центра газопровода "Северный поток - 2" в Германии
Трубы на территории газораспределительного центра газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona noteikusi jaunus ierobežojumus Krievijas organizācijām un kuģiem, kas piedalās projektā "Ziemeļu straume 2".
RĪGA, 22. maijs — Sputnik. ASV noteikušas jaunus ierobežojumus Krievijas organizācijām un kuģiem, kas piedalās projektā "Ziemeļu straume 2", vēsta RIA Novosti.
Sarakstā iekļuvis Jūras glābšanas dienests, "Mortransservis", Samarlas Siltumenerģētikas īpašumu fonds, kā arī vairāki kuģi, kuru vidū ir "Akademik Cherskiy", "Baltiyskiy issledovatel", "Spasatel Karev".
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2021
Politika
Amerikāņi kritizē Baidenu par viedokli "Ziemeļu straumes 2" jautājumā
Iepriekš pārskatā Kongresam ASV Valsts departaments minēja četras kompānijas un četrus kuģus, pret ko jāievieš ierobežojumi. Pie tam Vašingtona nolēmusi neiekļaut ierobežojumu sakrakstā pašu cauruļvada operatoru "Nord Stream 2 AG" un tā vadību.
Jāpiebilst, ka šonedēļ ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņoja, ka Vašingtona nav ieinteresēta vērst sankcijas pret cauruļvada operatoru "Nord Stream 2 AG" un tā vadību. Baltā nama pārstāve Džena Psaki atzīmēja, ka tagad būs grūti apturēt maģistrāles būvdarbus.

"Ziemeļu straume 2"

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzesvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apmērā gadā no Krievijas pāri Baltijas jūrai uz Vāciju. Lielākā daļa projekta jau pabeigta. Vācijas ģenerālkonsuls Jekaterinburgā Matiass Krūze pastāstīja, ka 17. maijā atlicis izbūvēt 80 kilometrus.
Pret projektu iebilst Ukraina, Polija, Lietuva un Latvija, bet ASV popularizē savu sašķidrināto dabasgāzi Eiropā. 2019. gada decembrī ASV ieviesa sankcijas pret kompānijām, kas piedalās projektā. 2020. gada decembrī būvdarbi atsākās. Koncerna "Gazprom" direktoru padomes priekšsēdētājs Viktors Zubkovs apliecināja, ka projekts šogad tiks noslēgts.
Ziņu lente
0