Politika

Krievija publicējusi nedraudzīgo valstu sarakstu: ES bažas apstiprinājušās

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМосковский Кремль и небоскребы делового центра "Москва-сити", архивное фото
Московский Кремль и небоскребы делового центра Москва-сити, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 15.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valdība apstiprinājusi nedraudzīgo valstu sarakstu un noteikusi kārtību to mijiedarbībai ar pilsoņiem Krievijas teritorijā.
RĪGA, 15. maijs - Sputnik. Krievijai nedraudzīgo ārvalstu sarakstā iekļautas ASV un Čehija – par to liecina valdības rīkojums, kas publicēts tiesiskās informācijas oficiālajā interneta portālā.
"Apstiprināt pielikumā iekļauto ārvalstu sarakstu, kas veic nedraudzīgas darbības pret KF, KF pilsoņiem vai Krievijas juridiskajām personām, pret kurām tiek pielietoti ietekmes (pretdarbības) pasākumi, kas noteikti KF prezidenta dekrētā no 2021. gada 23. aprīļa Nr. 243 "Par ietekmes (pretdarbības) pasākumu pielietošanu atbildei uz ārvalstu nedraudzīgām darbībām"," teikts dokumentā.
Лавров жестко ответил на угрозы ЕС о новых санкциях против России - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2021
Video
Krievijas ārlietu ministrs noteicis nepatīkamu diagnozi Eiropas Savienībai
Krievijas valdība apstiprinājusi fizisko personu skaitu Krievijas teritorija, ar kurām minēto valstu diplomātiskās pārstāvniecības un konsulārās ietādes, valsts iestāžu pārstāvniecības un valsts iestādes var noslēgt darba līgumus, līgumus par darbinieku (personāla) darba sniegšanu un citus civiltiesiskos līgumus, uz kuru pamata rodas darba attiecības ar fiziskām personām, kas uzturas Krievijas teritorijā. Sarakstā iekļautas ASV (fizisko personu skaits – 0) un Čehija (fizisko personu skaits – 19).
Maija sākumā informācijas avots Briselē paziņoja RIA Novosti: pat vienas Eiropas Savienības dalībvalsts iekļaušana Krievijai "nedraudzīgo" valstu sarakstā tiks novērtēja kā solis pret visu ES.
"Ja viņi izvēlēsies vienu valsti, pasludinās to par "nedraudzīgu", tādējādi viņi pasludinās par nedraudzīgu visu Eiropas Savienību," teica avots Eiropā.
Viņš norādīja, ka Brisele vēl nav lēmusi par to, kāda būs reakcija par iekļaušanu Krievijai nedraudzīgo valstu sarakstā.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektoram Dmitrijam Kiseļovam atzīmēja, ka patlaban Krievijai nedraudzīgo valstu saraksta mērķis ir aizliegt tajā iekļautajām valstīm algot vietējo personālu Krievijas teritorijā. Lavrovs uzsvēra, ka valsts tiek iekļauta sarakstā uz dziļas analīzes pamata, un brīdināja, ka saraksts, iespējams, tiks periodiski papildināts.
Ziņu lente
0