Krievijas vakcīnu "Sputnik V" apstiprināja jau trešdaļā pasaules valstu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasАмпула с российской вакциной "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Ампула с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad "Sputnik V" ir reģistrēts Maldīvijā - tā ir 65. valsts, kas apstiprinājusi Krievijas vakcīnu pret Covid-19.
RĪGA, 14. maijs - Sputnik. Maldīvijas Republika ir kļuvusi par 65. valsti, kur reģistrēja Krievijas vakcīnu pret koronavīrusu "Sputnik V", ziņo Krievijas tiešo investīciju fonds (KTIF). Tādējādi Krievijas preparātu ir atbalstījis apstiprināja jau trešdaļā ANO valstu.
"KTIF ziņo par Maldīvas Republikas Pārtikas produktu un medikamentu kvalitātes uzraudzības pārvaldes (FDA) Krievijas vakcīnas pret koronavīrusu "Sputnik V" reģistrāciju. Tādējādi "Sputnik V" ir reģistrēts 65 valstīs ar kopējo iedzīvotāju skaitu vairāk kā 3,2 miljardi cilvēku," teikts fonda paziņojumā.
Atzīmēts, ka, vakcīnas reģistrācija veikta paātrinātās procedūras (emergency use authorization, EUA) ietvaros.
Pēc KTIF informācijas, postvakcinācijas pētījumi vairākās valstīs liecina, ka "Sputnik V" ir visdrošākā un efektīvākā vakcīna pret koronavīrusu. Preparātu izmanto cīņai pret koronavīrusu vairākās valstīs un tas jau kļuvis par vienu no atzītajiem globālajiem rīkiem pandēmijas apkarošanā, atzīmēja KTIF vadītājs Kirils Dmitrijevs.
Спутник V спас европейскую страну. Теперь российскую вакцину пиарят в ООН - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Video
"Sputnik V" glābj Eiropu. Tagad Krievijas vakcīnu reklamē ANO
"Maldīvu salas ir populārākais tūrisma galamērķis. "Sputnik V" lietošana ļaus valstij saglabāt normālu dzīves ritmu un ekonomisko aktivitāti, kā arī izvairīties no nopietniem Covid-19 ierobežojumiem nākotnē," piebilda Dmitrijevs.
"Sputnik V" izstrādātāji iepriekš ziņoja, ka nāves gadījumu skaits pēc vakcinācijas ar Krievijas preparātu ir daudz mazāks nekā pēc vakcinācijas ar ārzemju analogiem. Piemēram vidējais mirstības rādītājs uz 1 miljonu "Pfizer" devu ir 39,4, "Moderna" preparātam – 20,2, bet "Sputnik" – tikai 2. Pētījums tika veikts, pamatojoties uz 19. aprīļa 13 regulatoru veselības aprūpes jomā oficiālajiem datiem.
Krievijas Covid-19 vakcīna "Sputnik V" ieņem otro vietu pasaulē pēc valsts regulatoru izsniegto atzinumu skaita. Saskaņā ar pēdējiem datiem vakcīnas efektivitāte it 97,6%.
Ziņu lente
0