Baltijas jūras krāsās: kā izskatīsies Rail Baltica vilcieni

© Sputnik / Sergey MelkonovОфициальное открытие строительных работ Центрального узла Rail Baltica в Риге
Официальное открытие строительных работ Центрального узла Rail Baltica в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zila jūra, dzeltena saule, baltas smiltis – Rail Baltica vilcieni pasažieriem atgādinās Baltijas jūru.
RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Kopuzņēmums "RB Rail" publicējis ātrvilcienu koncepciju, kuri kursēs pa topošo dzelzceļu Rail Baltica.
Eiropas Savienībā 2021.gads pasludināts par Eiropas Dzelzceļa gadu ar mērķi popularizēt vilcienu kā drošu un ekoloģiski nekaitīgu transporta līdzekli gan pasažieriem, gan kravu pārvadājumiem
Rail Baltica būvdarbu noslēgumā Baltijas valstis ar pārējo Eiropu savienos pirmais pilnībā elektrificētais vilciens.
"Pērn Baltijā veiktā pētījuma dati liecina, ka tikai 37% iedzīvotāju Igaunijā un Latvijā, un 27% Lietuvā ir pārvietojušies ar ātrgaitas vilcienu," stāsta RB Rail AS valdes priekšsēdētājs un padomes loceklis Agnis Driksna. "Tas nozīmē, ka mums jāturpina aktīvi informēt un izglītot sabiedrība par personīgajiem, vides un ekonomiskajiem ieguvumiem, ko ātrgaitas vilciens sniegs mūsu reģiona iedzīvotājiem, kā arī par pozitīvo pieredzi, ko ikviens pasažieris var gūt, ceļojot ar ātrgaitas vilcienu."
Vilciena koncepcijai iedvesmu dāvājis elements, kas apvieno visas trīs Baltijas valstis, - Baltijas jūra. Vilciena modeļa krāsu gammā atainojas saule, jūra un smiltis.
Vilcienu veidos 8 vagoni, katrā – 70 vietas. Vilcienos būs nodrošināta bezvadu piekļuve internetam, USB porti, uzlādes punkti un ekrāni ar pašreizējo informāciju par braucienu.
Pirmās klases vagoni, tāpat kā lidmašīnās, nodrošinās pasažieriem lielāku komforta līmeni. Piemēram, paredzēta lielāka personiskā telpa, mazāks pasažieru skaits un papildu vieta kājām. Biznesa ceļotājiem būs iespēja izmantot telekonferenču iespējas īpaši aprīkotā sapulču telpā ar prezentācijas ekrāniem.
Электропоезд - Sputnik Latvija, 1920, 29.03.2021
Rīgas Centrālās stacijas pasažierus brīdina par izmaiņām vilcienu satiksmē
Kafejnīca, kas atradīsies starp standarta un pirmo klasi, būs pieejama visiem pasažieriem.
Martā kļuva zināms, ka Rail Baltica projektētāji vienojušies par reģionālo pieturvietu vienotu vizuālo arhitektonisko izpildījumu. Latvijā plānotas 16 pieturas, Igaunijā – 12, Lietuvā – 10.
Lai ātrvilcienu pasažieri zinātu, kādā valstī atrodas, staciju jumti un grunts ap kokiem Latvijā būs tumšsarkani, Igaunijā – zili, Lietuvā - zaļi.
Ziņu lente
0