Latvijas Ekonomikas ministrija piešķirs naudu dzīvojamo māju teritoriju labiekārtošanai

© Sputnik / Sergey MelkonovДвор в рижском районе Плескодале
Двор в рижском районе Плескодале - Sputnik Latvija, 1920, 26.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Ekonomikas ministrija izstrādāja projektu, saskaņā ar kuru jāatjauno dzīvojamais fonds un jāuzlabo dzīvojamo teritoriju tehniskais stāvoklis.
RĪGA, 26. aprīlis - Sputnik. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas izstrādāto noteikumu projektu par aizdevumiem būvdarbiem daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās un to teritoriju labiekārtošanai, ministrija plāno piešķirt tam 31 miljonu eiro, raksta Bb.lv.
Tiek ziņots, ka šie noteikumi ir izstrādāti, lai atjaunotu Latvijas dzīvojamo fondu, uzlabotu dzīvojamo teritoriju tehnisko stāvokli, kā arī veicinātu elektroauto uzlādes infrastruktūras izveidi pie esošām dzīvojamām mājām.
Жилой дом в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.02.2021
Rīgas iedzīvotāji saņēma vēstules ar prasību demontēt balkonu stiklojumu
Par aizdevumu izsniegšanu atbildēs "Attīstības finanšu institūcija Altum". Atbalstu varēs saņemt dzīvokļu īpašnieki, uzņēmumi, kuri nodarbojas ar māju apsaimniekošanu, kā arī dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības un juridiskās personas, kuru īpašumā ir dzīvojamās mājas.
Maksimāli par vienu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju būs iespējams aizņemties 400 000 eiro, bet ne vairāk kā 120 eiro uz vienu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru. Aizdevuma maksimālais termiņš būs 20 gadi.
Ziņu lente
0