Zemessargi saslimuši ar Covid-19 pēc mācībām: viens no viņiem nav apvilcis masku

Земессардзе - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc šaušanas mācībām viens no zemessargiem nav aplicis masku, vairāki cilvēki inficējušies ar koronavīrusu. Notiek pārbaude.
RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Dienesta pārbaude sākta sakarā ar zemessargu inficēšanos ar koronavīrusu mācību laikā, informēja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš Latvijas radio ēterā.
Kalniņš atklāja, ka, neskatoties uz pandēmiju, Zemessardze šogad organizējusi lielāku skaitu mācību. Aprīlī katru nedēļu mācībās vidēji piedalījās divi tūkstoši brīvprātīgo.
Центр вакцинации открылся в Гастрономическом павильоне Центрального рынка в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Armija un Zemessardze rūpēsies par kārtību masveida vakcinācijas centros
Leonīds Kalniņš atzina, ka liela nozīme ir cilvēku psiholoģijai – cilvēki pieraduši pie bīstamās situācijas un dažkārt viņu attieksme pret ieviestajiem noteikumiem, pret elementārām higiēnas prasībām nav nopietna. Konkrētajā gadījumā pēc šaušanas nodarbības cilvēks neuzvilka masku.
Pēc viņa vārdiem, tas bija izņēmums, nevis ierasta prakse mācību laikā. Tāpat zināms, ka pirms konkrētajām mācībām nav veikti Covid-19 testi.
Saskaņā ar pavēli, armijā visiem karavīriem jābūt vakcinētiem, lai nepakļautu riskam tās cīņasspēju. Pagaidām Latvijas NBS vakcinēti vienīgi kara ārsti un komandējumos nosūtītie kareivji.
Zemessargu vakcinācija ir brīvprātīga.
Saskaņā ar datiem par laika periodu līdz 15. aprīlim, inficēti 55 kareivji, 152 atradās izolācijā.
Ziņu lente
0