Politika

Global Times: Rietumi nespēj samierināties ar Krievijas pastāvēšanu

© Sputnik / Vera Kostamo / Pāriet pie mediju bankasБелые медведи на льдине в Северном Ледовитом океане
Белые медведи на льдине в Северном Ледовитом океане - Sputnik Latvija, 1920, 22.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīniešu žurnālists uzskata, ka ar Maskavu notikusi ģeopolitiska traģēdija: līdz ar rietumvalstīm tai virsū "metušies" arī bijušie sabiedrotie.
RĪGA, 22. aprīlisSputnikĶīniešu žurnālists Hu Siczins savā rakstā Global Times pastāstīja, ka Krievija ir milzīgs baltais lācis, pret ko Rietumi pastāvīgi jūt nepatiku, vēsta RIA Novosti.
Žurnālists konstatēja, ka pēdējā laikā pret Kremli uzstājas valstis, kas agrāk bija PSRS sastāvā vai veidoja Varšavas līguma organizāciju. Pēc viņa domām, ar Maskavu notikusi ģeopolitiska traģēdija: līdz ar rietumvalstīm tai virsū "metušies" arī bijušie sabiedrotie.
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Kremlis pastāstīja par nodomu revidēt attiecības ar ASV
Raksta autors atgādināja, ka, lai arī Krievija īstenojusi demokrātiskās reformas un kļuvusi par Rietumu parauga konstitucionālu valsti ar daudzpartiju sistēmu, to joprojām dēvē par "autoritatīvu" un nemana valstī notikušās pārmaiņas.
Pēc žurnālista domām, tas ir "ļoti bēdīgi". Viņš izteica pieņēmumu, ka pārmaiņas valsts politiskajā sistēmā nekādi neietekmē Rietumu viedokli: tas atkarīgs no ģeopolitisko attiecību rakstura ar Krieviju, tomēr ar tās pastāvēšanu citas valstis nevar samierināties.
Ziņu lente
0