Latvijā rada telekanālu "koviddisidentiem"

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.
Акция протеста на набережной 11 Ноября в Риге.  - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neo-piecdesmitnieku kopiena, cīnītāji pret 5G, "koviddisidenti" un Aldis Gobzems – "Latvijas brīvības alianse" iegūst balsi internetā.
RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. Baznīcas "Jaunā paaudze" līderis Aleksejs Ļedjajevs rada telekanālu "Brīvvalsts TV", vēsta TV3 programma Nekā personīga.
Эмблема СГБ Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2021
Latvijas VDD ķersies pie "koviddisidentiem"
Latvijā pamazām apvieno spēkus dažādu nelielu kustību un virtuālu veidojumu pārstāvji, kuri atbalsta Aldi Gobzemu, noliedz 5G un izsmej Covid-19 vīrusa nopietnību. Viņiem aizvien aktīvāk pievienojas arī Ļedjajevs, kurš sola radīt viņiem jaunu televīziju.
Interneta platformās pēdējās nedēļās aizvien biežāk nāk klajā video ieraksti, kas pēc stila atgādina televīzijas ziņu raidījumus. To uzdevums esot atmaskot patiesību par Covid-19. "Brīvvalsts TV" sižetos tiek apšaubīta Covid-19 eksistence, ironizēts par valdības ieviestajiem ierobežojumiem un izplatītas dažādas sazvērestības teorijas. "Brīvvalsts TV" producente ir bijusī televīzijas darbiniece – "Mājokļa Jautājums" vadītāja Baiba Zvaigznīte.
"Brīvvalsts TV" ir projekts, kurā apvienojušies vairāki oficiāli nereģistrētās apvienības "Latvijas brīvības alianse" locekļi. Aizvadītā gada 12. decembrī alianse organizēja protesta mītiņu pret valstī ieviestajiem ierobežojumiem 11. novembra krastmalā un pie Brīvības pieminekļa, pēc tam – protesta autobraucienu pa Latvijas pilsētām.
Saskaņā ar "Nekā personīga" datiem, alianses redzamākie biedri ir "Memory Water" – "bioūdens" ražošanas skandalozās kompānijas īpašnieks Jānis Pļaviņš, bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieks, AS "Brīvais vilnis" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, 5G apkarotājs Andris Ciekurs, Latvijas musulmaņu kopienas pārstāvis – Roberts Klimovičs un politiķis Aldis Gobzems.
Александр Рар - Sputnik Latvija, 1920, 31.01.2021
Varas kļūmes, cilvēki stresā: kāpēc ES sākušies "kovida" grautiņi
Ar viņiem saistīts arī Ļedjajevs, pret kura kopienu ierosinātas 18 administratīvo pārkāpumu lietas, sakarā ar to, ka viena no "Jaunās paaudzes" baznīcām Rīgā neievēro valstī ieviestos ierobežojumus.
2015. gadā trīs tūkstoši cilvēku uzskatīja sevi par neo-piecdesmitnieku kopienas "Jaunā paaudze" locekļiem. Ļedjajeva reliģiskās organizācijas kongregācijas radītas 18 pilsētās. Latvijā un citās valstīs daudzi uzskata "Jauno paaudzi" par totalitāru sektu.
Programma atgādināja, ka savulaik Aināra Šlesera partija prasmīgi izmantoja "Jauno paaudzi" pirms Saeimas vēlēšanām. Marta beigās uzņēmējs, kam draud tiesa lietā par krāpšanos, paudis nodomu atgriezties politikā.
Ziņu lente
0