Kijeva atzinusi, ka gatavojas karot ar Krieviju. ASV prezidents apsolīja atbalstu

© Foto : U.S. Army photo / Kimberly SpinnerАмериканская военная техника перед переброской в Европу для участия в учениях Defender Europe 2020
Американская военная техника перед переброской в Европу для участия в учениях Defender Europe 2020 - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ko paredz mācības "Defender Europe 2021"? Uz šo jautājumu atklāti atbildēja Ukrainas pārstāvis Trīspusējā kontaktu grupā Donbasa lietās Aleksejs Arestovičs. Izrādās, Kijeva kopā ar NATO sāk gatavoties karam ar Krieviju.
RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Ja Ukrainas pārstāvis Trīspusējā kontaktu grupā Donbasa lietās Aleksejs Arestovičs teicis patiesību UKRLife.TV ēterā, vērojams kārtējais tuvredzīgais izlēciens no Kijevas un NATO puses.
RIA Novosti vēsta, ka Arestovičs atšifrējis 2021. gada maijā-jūnijā ieplānoto NATO mācību "Defender Europe 2021" nozīmi.
Военнослужащие США на церемонии открытия совместных военных учений Украины и стран НАТО Rapid Trident-202 - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
ASV bruņotie spēki Eiropā pārgājuši maksimālā cīņas gatavībā Krievijas dēļ
"Tas tulkojams kā "aizsargā Eiropu". Mācību jēga ir tāda, ka akvatorijās no Baltijas līdz Melnajai jūrai tiek izspēlēts – labi, teiksim atklāti – karš ar Krieviju, bruņota konfrontācija ar Krieviju," apgalvoja Arestovičs.
Viņš apliecināja, ka NATO jau savelk spēkus un gatavo to pārvietošanu, kā arī nodarbojas ar loģistikas jautājumiem. Arestovičs skaidroja, ka alianse ir pievērsusi uzmanību Balkāniem, Krimai un visām teritorijām uz ziemeļiem no Krimas. Pie tam, pēc viņa vārdiem, šī informācija pieejama atklātos avotos. Mācību "Defender Europe 2021" ietvaros plānota uzbrukuma un aizsardzības izspēle Austrumeiropā un Baltijas valstīs. NATO aktīvi iesaista mācībās ne vien Ukrainu, bet arī Gruziju un Moldovu.
Zināms arī, ka tālruņa sarunā ar Ukrainas prezidentu Vladimiru Zeļenski amerikāņu līderis Džo Baidens apsolījis, ka "Vašingtona turpinās atbalstīt Kijevu Krievijas agresijas priekšā".

Fantāzijas par teritorijām

Tomēr "agresijas" papilnam ir Kijevā. Iepriekš vicepremjerministrs un ministrs pagaidu okupēto teritoriju lietās Aleksejs Rezņikovs paziņoja: tiklīdz Ukraina ieņems Krimu, nekavējoties deportēs no turienes visus Krievijas pilsoņus.
Nav gan saprotams, kāpēc ukraiņiem vajadzīga tukša pussala, nav zināms, kāpēc Kijevai vajadzīga tik liela konfrontācija. It īpaši jāņem vērā fakts, ka Maskava ne vienu reizi vien uzsvērusi: tā neplāno nekādas karadarbības un tāpat kā līdz šim aicina sākt konstruktīvu dialogu.
Tomēr Ukrainas valdība vēl aizvien dēvē Krimu par savu "īslaicīgi okupēto teritoriju" un vēl aizvien draud krimiešiem, kuri 2014. gada referendumā vienbalsīgi atbalstīja atgriešanos Krievijas sastāvā.
Ziņu lente
0