Astoņās Latvijas pilsētās uzsāks darbu masu vakcinācijas centri

© Sputnik / Sergey MelkonovОткрытие гастрономического павильона на Рижском центральном рынке
Открытие гастрономического павильона на Рижском центральном рынке - Sputnik Latvija, 1920, 02.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 3. aprīļa Latvijā uzsāks darbu masu vakcinācijas centri, tostarp tie tiks atvērti Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā. Turklāt Rīga jau var lepoties ar pirmo atklāto paviljonu.
RĪGA, 2. aprīlis - Sputnik. Pēc Latvijas Veselības ministrijas informācijas sestdien, 3. aprīlī, plkst. 10 sāks darboties masu vakcinācijas centri Rīgā, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Liepājā un Jūrmalā. Turklāt Rīgā durvis vērs vaļā uzreiz trīs, bet Daugavpilī - divi masu vakcinācijas centri, ziņo Rus.tvnet.lv.
Rīgas mērs Mārtiņš Staķis jau palielījās ar pirmo atklāto punktu, kas pielāgots masveida vakcinācijai. Tas ir Rīgas Centrāltirgus gastronomiskais paviljons.
​Staķis savā Twitter rakstīja, ka paviljons ir sagatavots vakcinācijai. Savukārt TV3 Ziņas mikrobloga reposts mēra Twitter mikroblogā ziņo, ka ierēdņi jau ir inspicējuši paviljonu, bet taču vakcinācijas process tur pagaidām nav palaists.
​Savukārt 3. aprīlī Rīgā tiks atvērti vēl divi vakcinācijas centri - Ķīpsalā, Atta centrā.
Visā Latvijā šie centri strādās no plkst. 10.00 līdz 18.00.
Par vakcinācijas centra atklāšanu Centrāltirgū Rīgā arī paziņojis bijušais galvaspilsētas mērs, bet tagad Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs.
"Šodien Rīgas Centrāltirgū ver vaļā vakcinācijas centru," uzrakstīja viņš, visiem novēlējot priecīgus svētkus.
Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts savā Twitter jau aicināja pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 pa tālruni 8989 vai vietnē manavakcina.lv un gaidīt aicinājumu vakcinēties, lai visi pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties pie ierastās dzīves.
Pavļuts paskaidroja, ka Latvijā tiks atvērti trīs līmeņu vakcinācijas centri "А", "В", "C".
​"A" līmeņa centri strādās no aprīļa sākuma līdz 2021. gada augusta beigām, šo centru telpas pārsniedz 5000 kvadrātmetrus, tiem būs vismaz 180 autostāvvietas.
B līmeņa centru platībai jābūt vismaz 1500 kvadrātmetru un jābūt pieejamiem vismaz 45 stāvvietas. Šādi centri tiks atvērti desmit Latvijas pilsētās - Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā un Ventspilī.
"C" līmeņa centri tiks izveidoti pēc sarunām ar citām pašvaldībām.
Ziņu lente
0