Politika

Pūce: Rīgas mēram ir neadekvāti zema alga

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце
Министр среды и регионального развития Латвии Юрис Пуце - Sputnik Latvija, 1920, 31.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvaspilsētas pašvaldības priekšsēdētāja alga nevar būt zemāka, kā Saeimas komisijas priekšsēdētājam, uzskata Juris Pūce.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Rīgas mēra alga ir neadekvāti zema, paziņoja Saeimas deputāts, bijušais reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Latvijas attīstībai") programmas "Kārtības rullis" ēterā telekanālā RīgaTV 24.

27. janvārī Rīgas dome nobalsoja par deputātu algas palielināšanu. Plānots, ka Rīgas domes deputātu alga pēc palielināšanas sastādīs 1230 eiro, komiteju priekšsēdētāju vietnieku alga – 1948 eiro, komiteju priekšsēdētāju alga – 2614 eiro, vicemēru alga – 3281 eiro, mēra alga – 3732 eiro.

Евро, монеты - Sputnik Latvija, 1920, 02.12.2020
Vidējā alga Latvijā palielinājusies par 64 eiro: kāpuma un krituma novērtējums nozarēs

Juris Pūce pastāstīja, ka nepieder pie ierēdņiem, kuri publiski aktīvi cīnās ar atalgojuma palielināšanu vai piemaksām. Patlaban Rīgas domei ir stabila koalīcija, un mēra krēsls arī ir stabils. Taču, pēc viņa domām, galvaspilsētas pašvaldības priekšsēdētājam ir neadekvāti zema alga – mazāka nekā Saeimas komisijas priekšsēdētājam, un, pēc politiķa domām, tas ir neadekvāti.

Politiķis apliecināja, ka šo viedokli paudis vienmēr.

Viņš ir pārliecināts, ka cilvēkiem jāsaņem veiktajam darbam piemērota alga, vienalga, vai pilsētā ir divi vai trīs vicemēri.

Atgādināsim, ka pašreizējais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ir Jura Pūces partijas biedrs, viņš pārstāv kustību "Par!", partijas "Latvijas attīstībai" partneri apvienībā "Attīstībai/Par!". Skandāls, kura rezultātā Pūce zaudēja ministra posteni, arī bija saistīts ar Rīgas domi. Viņš palūdza pašvaldības deputātu sadabūt viņam "Rīgas satiksmes" VIP caurlaidi autostāvvietām Rīgā.

Ziņu lente
0