Ušakovs plāno "mudināt" EP deputātus atcelt laika pārbīdes ES

© SputnikПеревод часов
Перевод часов - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopā ar citām Eiropas Savienības valstīm arī Latvija 29. martā pārgāja uz vasaras laiku. EP deputāts Nils Ušakovs lika saprast: viņš panāks, lai tas vairs neatkārtotos.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs savā lapā Facebook sāka apspriest pulksteņa pārbīdes tēmu.

27. marta naktī Latvija pārgāja uz vasaras laiku, tāpat kā citas ES valstis. Visā valstī pulksteņrādītāji tika pabīdīti stundu uz priekšu.

Ušakovs savā publikācijā Facebook uzdeva jautājumu lasītājiem: "Vai pāreja uz vasaras laiku jūs iepriecina?"

Cilvēki komentāros atzīmēja, ka viņus tādi laika lēcieni nemaz neiepriecina, viņi vēlētos, lai pulksteņa pārbīde 2021. gadā būtu pēdējā.

Politiķis piezīmēja: "Laiks sākt mudināt Eiropas Parlamenta deputātus, lai ES beidzot atceltu pulksteņu pārbīdīšanu."

Latvijas Ekonomikas ministrija, brīdinot par kārtējo pāreju pie vasaras laika, paskaidroja, ka pagaidām pulksteņu pārbīdes atcelšana nav gaidāma, jo ES nekādi nevar atrisināt domstarpības šajā jautājumā. Tātad 2021. gadā Latvija dzīvos saskaņā ar vasaras laiku līdz 31. oktobrim.

Jau 2019. gada augustā Latvijas Ministru kabinets apstiprināja Ekonomikas ministrijas sagatavoto nacionālo viedokli, kas paredzēja atteikšanos no pulksteņu pārbīdes divas reizes gadā un vasaras laika saglabāšanu.

2019. gada septembrī EK nodeva jautājumu par obligāto pāreju pie ziemas un vasaras laika ES valstu ziņā. Sekojot ierosinājumam, pulksteņu pārbīde 2021. gadā varēja būt pēdējā, taču bija noteikums – saskaņot visas izmaiņas ar kaimiņvalstīm.

Galu galā ES valstis nav panākušas vienošanos līdz pat šim laikam, un Latvija turpina pārbīdīt pulksteni divas reizes gadā.

ES valstīs turpinās diskusijas par nepieciešamību pārbīdīt laiku no vasaras laika uz ziemas laiku un atpakaļ.

Ziņu lente
0