Lūdz izmaksāt 500 eiro pabalstu arī studentiem

© AP Photo / Alessandra TarantinoСтуденты в защитных масках
Студенты в защитных масках - Sputnik Latvija, 1920, 30.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izskanējis ierosinājums izmaksāt vienreizējo pabalstu 500 eiro apmērā arī studentu vecākiem, kam tāpat neklājas viegli.

RĪGA, 30. marts — Sputnik. Petīciju par vienreizējā pabalsta 500 eiro apmērā izmaksu arī studentu vecākiem portālā Manabalss.lv jau parakstījuši vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.

Petīcija iesniegta tikai pirms nedēļas. Tās autore Jeļena Mirnaja iepriekš vērsās ar vēstuli Labklājības ministrijā, tomēr resora atbilde viņu neapmierināja.

Martā Latvijā sākās vienreizējo pabalstu izmaksas par katru bērnu 500 eiro apmērā. Petīcijas autore pievērsa sabiedrības uzmanību tam, ka ģimenes, kuru bērni saņem augstāko izglītību, tāpat saskaras ar lielām grūtībām šajā sarežģītajā periodā: daudzi jaunieši studē augstskolās par savu ģimeņu līdzekļiem un stipendiju nesaņem. Pie tam studenti un viņu vecāki ir spiesti apmaksāt kopmītnes, ko neizmanto, lai nezaudētu vietu tajās, kad atsāksies mācības klātienē.

Petīcijas autore aicināja piešķirt vienreizējos pabalstus 500 eiro apmērā studentu ģimenēm vai apgādniekiem, ja bērni saņem augstāko izglītību Latvijā.

Par atbilstošu atskaites punktu varētu kļūt pašreizējā valsts ģimenes pabalsta robeža – līdz 20 gadu vecumam, ja jaunais cilvēks nav stājies laulībā.

Patlaban petīciju parakstījuši jau vairāk nekā 10 800 cilvēki, un tā tiks iesniegta izskatīšanai Saeimā.

Ziņu lente
0