Politika

Putina preses sekretārs novērtēja aukstā kara varbūtību starp ASV un Krieviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija, 1920, 20.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Būt vai nebūt jaunam aukstajam karam starp ASV un Krieviju, ko tik cītīgi cenšas panākt amerikāņi? Uz šo jautājumu atbildēja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

RĪGA, 20. marts — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atbildēja uz jautājumu par jauna aukstā kara risku starp ASV un Krieviju, vēsta RIA Novosti.

Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 19.03.2021
Viedoklis
"Ekstremālas" sankcijas: ASV plāno ķerties pie Krievijas valsts parāda

Šis jautājums parādījies tāpēc, ka Amerika nemitīgi cenšas iejaukties Krievijas iekšējās lietās. Starp pēdējiem incidentiem – jaunas sankcijas pret Krieviju blogera Alekseja Navaļnija dēļ. Un ķirsītis uz tortes - ASV prezidenta Džo Baidena intervija, pēc kuras sabiedrība viņu nosauca par "psihu".

Turklāt Baidens atļāvies personiski izteikties par Putinu. Pēc viņa izteikumiem Krievijas Ārlietu ministrija izsauca uz Maskavu vēstnieku ASV Anatoliju Antonovu.

Krievijas valsts vadītājs, kurš izceļas ar savu lojalitāti un centieniem saglabāt mieru, ierosināja tuvākajā laikā sarīkot atklātu un publisku sarunu ar ASV prezidentu. Kā atzīmēja Putins, šāda saruna būtu interesanta cilvēkiem, jo Krievija un ASV uzņēmušās īpašu atbildību.

Taču Baltajam namam, protams, tāda iecere nepatīk. Džo Baidens, kad žurnālists viņam atklāti pajautāja par Putina priekšlikumu, neatbildēja neko.

Peskovs, komentējot situāciju, paziņoja, ka Kremlis vienmēr cer uz to labāko attiecībās ar ASV. Tiesa, šoreiz Peskovs piebilda: "bet ir gatavi sliktākajam".

Jautājumā par auksto karu Peskovs atzīmēja, ka šīs tēmas cilāšana ir kā medusmaize dažādiem novērotājiem un speciālistiem.

Tikmēr Krievijas vadība cenšas uzturēt abu valstu attiecības, jo tas atbilst visas pasaules drošības interesēm.

Kā Putins atbildēja Baidenam uz provokatīvo izteikumu intervijā? Krievijas prezidents novēlēja Baltā nama vadītājam veselību.

Ziņu lente
0