"Rīga brūk": eksministre asi kritizē galvaspilsētas mēru

© Saeima / Juris VīgulisМартиньш Стакис на заседании Сейма
Мартиньш Стакис на заседании Сейма - Sputnik Latvija, 1920, 16.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece atkal veltījusi kritikas porciju galvaspilsētas pārvaldei – šoreiz viņa bija sašutusi par to, kādas piemaksas algām saņem Rīgas mēra un vicemēra biroju darbinieki.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Bijusī iekšlietu ministre, uzņēmēja Linda Mūrniece pastāstīja sociālo tīklu lasītājiem, cik vīlusies par galvaspilsētas pašvaldības darbu, un paziņoja: viņa nožēlo, ka savulaik balsojusi par tagadējo Rīgas mēru Mārtiņu Staķi.

"Es balsoju par Staķi. Es. Politikā rūdītā. Izvērtēju lietas un balsoju par viņu, ievelkot plusiņu. Es maksāju RD nodokļus. 100 tk gadā. Par māju, kas mirst. Samaksāju un nākamajā dienā man atsūta rēķinu ar soda procentiem, jo dažas dienas par vēlu kaut kur atradu naudu maksājumam. Ja es kavēju maksājumu, man atsūta ierakstītu vēstuli, ka tūlīt atnāks tiesu izpildītājs un kaut ko arestēs. Domes uzdevumā...

Латвийские газеты и журналы на прилавке магазина - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2021
Kas un kāpēc nogalina mazos veikalus

Es nožēloju, ka ievilku plusiņu Staķim. Ne rēķinu dēļ. Tādēļ, ka kopš viņš ir mērs, arī Rīga brūk. Un arī visi ieviestie vicemēri... ar saviem birojiem un padomniekiem... Nezinu pieklājīgu vārdu, kā šo nosaukt. Nelieši varbūt?" savā lapā Facebook uzrakstīja Linda Mūrniece un papildināja publikāciju ar ziņu par to, ka Rīgas mēra un vicemēra biroja piemaksas algām sastādījušas 30%, 40% un 100%.

Ziņa liecina, ka Rīgas mēra Mārtiņa Staķa ofisā strādāja pieci padomnieki un biroja vadītājs. Lielākā alga (2264 eiro) paredzēta biroja vadītājai, viņa saņem arī piemaksu 40% apmērā no algas. Padomniekiem noteiktas algas 2232 eiro apmērā mēnesī. Četriem padomniekiem izmaksātas piemaksas 30% apmērām vienam – 40%. Šogad Staķa biroju pametuši trīs padomnieki, viņu vietā pieņemti divi. Viņiem tāpat noteikta darba alga 2232 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas un piemaksa 30% apmērā.

Iepriekš bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece kau kritizēja Rīgas pašvaldību – no pilsētas maksas autostāvvietām nebija novāktas kupenas. Uzņēmēja bija sašutusi par to, ka maksas autostāvvieta, kas maksā 2,5-3 eiro stundā, ir tādā stāvoklī, ka automašīnas atstāt nav iespējams.

Ziņu lente
0