Lidosta "Rīga" atkal atlaidīs daļu darbinieku

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАэропорт Рига
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finansiālo grūtību dēļ galvaspilsētas lidosta plāno jaunas atlaišanas, taču vadība sola, ka gada laikā paradīsies jaunas vakances.

RĪGA, 14. marts - Sputnik. Kā pastāstīja lidostas "Rīga" pārstāve Laura Kulakova, pagājušajā gadā galvaspilsētas lidosta ir zaudējusi vairāk nekā 15 miljonus eiro, 2021. gada sākums tāpat nesis zaudējumus, raksta jauns.lv, atsaucoties uz LTV7 programmu "Personiskā lieta".

Kā informēja Kulakova, 2021. gada februārī lidosta apkalpoja tikai 5% pasažieru. Sarežģītas situācijas dēļ ostas vadība 2020. gada vasarā jau atlaida aptuveni 350 darbiniekus, tuvākajā laikā lidostas štatu atkal gaida samazinājums. Šoreiz tiks atlaisti aptuveni 20 darbinieki, kuri nodarbojās ar pasažieru apkalpošanu.

Железнодорожная ветка Рига - Сигулда - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2021
Latvijas dzelzceļš "apēdis" visu valsts naudu un atlaidis tūkstoti cilvēku

"Mēs nevaram turēt tik daudz darbinieku. Mēs visu laiku turējām vairāk nekā 80 darbiniekus. Un mēs saprotam, ka tuvākajā laikā tieši šajā segmentā – pasažieru apkalpošana — šiem cilvēkiem vienkārši nebūs darba," pastāstīja lidostas pārstāve.

Tomēr Kulakova uzsvēra, ka gada laikā esot plānots piesaistīt jaunus darbiniekus kravu pārvadājumu un biznesa aviācijas jomā.

Viņa atzīmēja, ka lidosta "Rīga" ir uzvarējusi aviokompānijas airBaltic konkursā, tāpēc ir plānots pieņemt darbā aptuveni 100 cilvēkus šī projekta īstenošanai.

Iepriekš Latvijas Civilās aviācijas aģentūrā norādīja, ka starptautiskie pasažieru pārvadājumi uz trešajām valstīm aizliegti kopš pagājušā gada 17. marta, kad uz laiku tika atcelti visi starptautiskie lidojumi.

Vienīgais īslaicīgais izņēmums bijis Gruzija, uz kuru Eiropas Savienība uz laiku atļāva lidojumus, taču grozījumi Latvijas normatīvajos aktos par lidojumiem uz trešajām valstīm nav veikti kopš pandēmijas sākuma, proti, 2020. gada marta.

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas prezidents Vladislavs Korjagins iepriekš paziņoja, ka valdība velti neatceļ aviopārvadājumu ierobežojumus un ka vienīgais lidojumu aizliegumu mērķis ir "piesegt sevi" pandēmijas apstākļos.

Ziņu lente
0