Kam traucē "Sputnik V"? Tiek gatavota provokācija ar cilvēku "bojāeju" vakcīnas dēļ

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasГруз с российской вакциной Sputnik V от коронавирусной инфекции на складе в грузовом терминале аэропорта
Груз с российской вакциной Sputnik V от коронавирусной инфекции на складе в грузовом терминале аэропорта - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Krievijas specdienestu datiem, apgalvojumiem "par vakcīnas neefektivitāti un bīstamību" sekos inscenēti sižeti ar cilvēku masveida bojāeju it kā "Sputnik V" dēļ.

RĪGA, 14. marts - Sputnik. ASV un viņu sabiedrotie plāno vērienīgu informatīvu kampaņu Krievijas vakcīnas "Sputnik V" diskreditācijai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz augsta ranga avotu Kremlī. Valsts Domē atzīme, ka Rietumu rusofobus neliek mierā Krievijas panākumi cīņā ar pandēmiju.

"Mūsu specdienestu dati liecina, ka sakarā ar pieaugošu pieprasījumu pēc Krievijas vakcīnas "Sputnik V" visā pasaulē, tai skaitā Eiropas valstīs, ASV un viņu sabiedrotie plāno uzsākt vērienīgu informatīvu kampaņu, kas veltīta aizspriedumainas attieksmes veidošanai pret mūsu zinātniskajām izstrādēm Covid-19 infekcijas apkarošanas jomā," stāsta avots Kremlī.

Вакцина от COVID-19 AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 14.03.2021
AstraZeneca paziņoja par vakcīnu piegāžu aizkāvēšanos ES

Pēc viņa teiktā, informācijas uzbrukuma scenārijs vakcīnai "Sputnik V" tiek gatavots ar tādu nevalstisko organizāciju un mediju struktūru starpniecību, ka "ASV Starptautiskās attīstības aģentūra", "Dž. Sorosa fonds", "Tomsona Reitera fonds", "BBC", "Reiters" un "Internews".

"Uzbrukuma ietvaros apgalvojumus "par vakcīnas neefektivitāti un bīstamību" paredzēts pamatot ar cilvēku masveida bojāeju it kā preparāta izmantošanas rezultātā. Vienlaikus ASV un viņu sabiedrotie plāno publicēt "atmaskojošos materiālus" par Krievijas speciālistu nekompetenci vakcinācijas un imunoloģijas jomā," paziņoja avots.

Viņš norādīja, ka par kampaņas mērķauditoriju tika izvēlētas Eiropas valstis, kuras jau reģistrējušas Krievijas vakcīnu "Sputnik V": Ungārija, Slovākija, Serbija, Melnkalne, Sanmarīno un Ziemeļmaķedonija.

"Rietumos mūsu vakcīnas atzīšana šīs valstīs izraisīja pret Krieviju vērstās propagandas vilni... ASV un to sabiedroto darbības liecina par centieniem pazemot Krievijas zinātnes ieguldījumu cīņā pret Covid-19, iedragāt pasaules kopienas uzticību Krievijas Federācijas zinātniskajām izstrādēm un traucēt to sertifikāciju PVO, kā arī samazināt ārzemju pieprasījumu pēc vakcīnas "Sputnik V," stāsta avots.

Вакцина от COVID-19 производства компании Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2021
Viedoklis
Cēzara jaunā sieva. ASV draud izrēķināties, ja parādīsies "dezinformācija" par Pfizer

Turklāt Amerikas Savienotās Valstis veic ārkārtīgi agresīvu savas vakcīnas Pfizer virzīšanas politiku, uzsver avots.

"Amerika cenšas panākt atbrīvošanu ne tikai no iespējamo kompensāciju izmaksām blakusefektu rāšanas gadījumā, bet arī no materiālās atbildības par tiešā ražotāja nolaidību, ieskaitot ražošanas brāķi un uzglabāšanas nosacījumu (-70C) neievērošanu," paskaidroja avots.

Piemēram, Argentīna piekrita šādiem nosacījumiem, taču Amerikas puse izvirzīja jaunas prasības – "sniegt viņiem suverēnās izmaksu atlīdzināšanas garantijas, kā ķīlu izmantojot valsts aktīvus, ieskaitot federālās bankas rezerves, Argentīnas diplomātisko pārstāvniecību ēkas un pat militārās bāzes". Pēc tam Buenosairesa atteicās parakstīt attiecīgo līgumu, nosaucot ASV taktiku par "īstu ņirgāšanos" un "šantāžu augstā līmenī".

Ziņu lente
0