Viedoklis

"Priekšniecības pavēle": politologs novērtēja EZA vadītājas izteikumu par "Sputnik V"

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина "Гам-Ковид-Вак" (Sputnik V)
Российская вакцина Гам-Ковид-Вак (Sputnik V)  - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Sputnik V" izstrādātāji pieprasīja EZA atvainoties par mēģinājumu salīdzināt vakcīnas paātrinātās apstiprināšanas iespēju ar "krievu ruleti". Radio Sputnik ēterā par savu skatījumu uz situāciju stāsta politologs, vēsturisko zinātņu kandidāts Antons Bredihins.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Vakcīnas "Sputnik V" izstrādātāji pieprasīja Eiropas Zāļu aģentūras (EZA) valdes priekšsēdētājai Kristai Virtumērai-Hohei atvainoties par viņas izteikumu par preparātu un valstīm, kuras pauž interesi par to, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Virtumēra-Hohe, kura tāpat pārstāv Austrijas veselības aģentūru, televīzijas kanāla ORF ēterā salīdzināja izredzes uz "Sputnik V" paātrināto apstiprināšanu Austrijā ar "krievu ruleti".

Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 07.03.2021
Satriecoši SKDS aptaujas rezultāti Latvijā: 44% respondentu vēlas "Sputnik V"

"Mēs pieprasām publisku atvainošanos no Kristas Virtumēras-Hohes no EZA par viņas negatīviem komentāriem attiecībā uz ES valstīm, kuras atbalsta "Sputnik V". Viņas komentāri rada nopietnus jautājumus par iespējamu politisku iejaukšanos pašreizējā EZA ekspertīzes procesā," teikts Krievijas vakcīnas Twitter mikroblogā publicētajā ziņojumā.

Paziņojuma autori uzsvēra, ka Eiropas regulators iepriekš nav atļāvies tamlīdzīgus izteikumus attiecībā uz citām vakcīnām. Kā atzīmēja Krievijas vakcīnas izstrādātāji, šādi komentāri ir nepiedienīgi, jo tiek grauta uzticība to valstu aģentūrām, kurās "Sputnik V" jau apstiprināts.

4. martā EZA ziņoja par "Sputnik V" ekspertīzes uzsākšanu, regulators pārbaudīs vakcīnas efektivitāti un drošību.

Krievijas vakcīna ir reģistrēta 46 pasaules valstīs. Šobrīd "Sputnik V" ieņem otru vietu pasaulē vakcīnu vidū, ko apstiprinājuši nacionālie regulatori. Preparāta efektivitāte ir 91,6%, ko apliecina publikācija vienā no pasaules vadošajiem medicīnas izdevumiem – autoritatīvajā žurnālā "Lancet".

Президент Эстонии Керсти Кальюлайд - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2021
Politikas nav, "slazds" – ir: Igaunijas prezidente pastāstīja, ko domā par "Sputnik V"

Radio Sputnik ēterā politologs, vēstures zinātņu kandidāts, žurnāla "Arhont" galvenais redaktors Antons Bredihins izteica viedokli, ka aiz Virtumēras-Hohes apgalvojumiem stāv politika un negodīga konkurence.

"Par mūsu vakcīnu ir tik daudz informācijas, ka pat cilvēks, kurš nekā nesaprot nedz medicīnā, nedz bioloģijā, kļūst par speciālistu. Jo vairāk – ar viņas (Virtumēras-Hohes) līmeni un amatu. Šeit, visticamāk, mēs redzam apzinātu "noplūdi" no konkurentiem. Turklāt mūsdienās nacionālie politiķi pauž to, ko viņiem "liek no augšās" globālie politiķi, tie, kuri reāli pārvalda šo procesu. Es domāju, ka atvainošanās nebūs. Pat tad, ja eiropieši paši lūgs Krievijas vakcīnu, viņi arī neatvainosies," uzskata Antons Bredihins.

Ziņu lente
0