Grēta Tūnberga kritizē Baidena politiku klimata jomā

© REUTERS/Andrej IvanovГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grēta Tūnberga aicināja ASV prezidentu uzskatīt klimata problēmu par krīzi.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Zviedru ekoaktīviste Grēta Tūnberga kritiski novērtēja ASV prezidenta Džo Baidena politiku klimata jomā, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš viņa aktīvi aģitēja balsot par kandidātu no Demokrātiskās partijas ASV prezidenta vēlēšanās.

Intervijā televīzijas kanālam MSNBC žurnālists lūdza Tūnbergu novērtēt soļus, ko jaunā prezidenta administrācija spērusi ekoloģisko problēmu aspektā.

Билл Гейтс - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2021
Bils Geitss nosaucis vienu no galvenajiem pasaules glābšanas pasākumiem

"Jums vajadzētu pievērsties zinātnei un tam, vai viņa politika atbilst Parīzes konvencijai... Un tad jūs skaidri saskatīsiet – nē, ar to nepietiek," konstatēja ekoaktīviste.

Grēta Tūnberga aicināja ASV prezidentu uzskatīt klimata problēmu par krīzi.

"Viņi paši apgalvoja, ka tā apdraud eksistenci, un viņiem vajadzētu to atbilstoši izvērtēt, taču viņi to nedara. Viņi labprātāk uzskata klimata krīzi par vienu no politiskajām tēmām," viņa uzsvēra.

Drīz vien pēc inaugurācijas Džo Baidens parakstīja rīkojumu par ASV atgriešanos Parīzes Klimata konvencijā, no kuras valsts izstājās Donalda Trampa prezidentūras laikā.

2018. gadā Grēta Tūnberga pārtrauca apmeklēt skolu piektdienās. Mācību vietā viņa sāka piketēt pie Zviedrijas parlamanta ar prasību patiprināt pasākumus cīņā ar klimata pārmaiņām. Viņas iniciatīva lika pamatu starptautiskajai kustībai – piektdienas klimatiskajiem streikiem "FridaysForFuture". Žurnāls "Time" atzina viņu par "Gada cilvēku 2019". Komentējot šo lēmumu, žurnāla galvenais redaktors atzīmēja, ka Tūnberga ir pati jaunākā starp visiem, kas saņēmuši šo titulu 92 gadus ilgā vēsturē.

Ziņu lente
0