Aizsardzībai un uzbrukumam: Zaharova pastāstīja par savu "ieroci" sociālajos tīklos

© Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 11.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve pastāstīja par dažiem paņēmieniem, ko viņa izmanto saziņai sociālajos tīklos.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pastāstīja, ka atbalsta viedokļa izpausmes brīvības principu diskusijās sociālajos tīklos, vēsta Sputnik Meedia.

"Saprotu, cik strīdīgs dažkārt mēdz būt vērtējums. Dažkārt cilvēkiem pat var būt vienam pret otru netaisni komentāri. Es saprotu, kāds ir botu un, tā sakot, viltoto kontu skaits, kas pūlas piedalīties šajā diskusijā. Tomēr es atbalstu viedokļa paušanas brīvību,"  Zaharova pastāstīja intervijā RIA Novosti.

Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 05.03.2021
Krievijas ĀM pārstāve pastāstīja, kā Krievija "apdraud" ASV

Pie tam, Zaharova piezīmēja, sākot ar kādu sarunu, viņa cenšas panākt, lai atbildes vienlaikus būtu gan pieklājīgas, gan interesantas.

"Un man šķiet, veselīga ironija vienmēr ir labākais ierocis gan aizsardzībai, gan uzbrukumam," paskaidroja Krievijas ĀM spīkere.

Taujāta par kaut kādiem ierobežojumiem sarunām sociālajos tīklos, Marija Zaharova pastāstīja, ka viņai šķiet nepieņemamas ksenofobijas izpausmes, tieši draudi un viss, kas saistīts ar nacionālismu, šovinismu un tā tālāk.

"Protams, es nemoderēju visu, jo publikācijai gadās tūkstošiem komentāru. Taču, ja redzu, tādas lietas es nodzēšu," piezīmēja Zaharova.

"Bet uz visu pārējo, man šķiet, iespējams atbildēt vai ignoerēt," konstatēja diplomāte.

Uz jautājumu par to, kā viņa reaģē uz nekaunību tīmekļa vidē, diplomāte pastāstīja, ka viņas acīs tas salīdzināms ar nekaunību sabiedriskajā transportā.

"Es cenšos tam nepievērst uzmanību vai, gadījumā, ja dzirdu kaut kādas piezīmes, mēģinu izdalīt no rupjību plūsmas, atbildēt ar cieņu," paskaidroja Zaharova.

Ziņu lente
0