"Roskosmos" ģenerāldirektors pateicās ASV par dempingu

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasЗаместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин
Заместитель председателя правительства РФ Дмитрий Рогозин - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas koncerna "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins ir pateicīgs ASV par stimulu, ko saņēmusi Krievijas raķešu un kosmosa nozare.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Krievijas koncerna "Roskosmos" ģenerāldirektors Dmitrijs Rogozins pateicās ASV par "spērienu" – dempings palaišanas pakalpojumu tirgū būtiski stimulējis izdevumu samazināšanu Krievijas raķešu un kosmosa nozarē, vēsta RIA Novosti.

"ASV dempinga politika palaišānas pakalpojumu tirgū un finansiālais dopings no amerikāņu "privāto kosmosa uzņēmumu" puses, tāpat kā jebkurš spēriens, ir paveikuši labu darbu – Krievijas raķešu un kosmosa nozarē sākās cīņa par izdevumu samazināšanu un "Roskosmos" palaišanas pakalpojumu cenu optimizāciju," viņš uzrakstīja savā kanālā Telegram.

Флаг Латвии, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 21.12.2020
Viedoklis
"Jums viss ir atļauts": specdienestiem iesaka "radošu" pieeju sankcijām pret Krieviju

Pēc "Roskosmos" vadītāja domām, par to vajadzētu pateikties.

Tā viņš komentēja ziņas par to, ka NASA gandrīz septiņkārt pacēlusi cenas par kravu komerciālo nogādi SKS.

"Nu, patiesībā tas ir viss, ko vajadzēja pierādīt. Īpaši vērā ņemama tā frāze "agrākās cenu politikas mērķis bija tirgus stimulēšana". Kad tirgus bija "nostimulēts", proti, attīrīts no visiem neamerikaņu konkurentiem, var atkal pavelt cenas līdz gandrīz dabiskajam līmenim (pie tam valsts subsīdija tik un tā saglabājas)," konstatēja Rogozins.

Iepriekš kļuva zināms, ka NASA būtiski palielinājusi savas cenas: tagad kilograma kravas nogāde uz starptautisko kosmisko staciju izmaksās 20 tūkstošus dolāru agrāko 3 tūkstošu vietā, bet atgriešana uz Zemi – 40 tūkstošus agrāko 6 tūkstošu vietā. Stunda astronauta darba, kas veltīta komerciālajiem eksperimentiem, tagad izmaksās nevis 17,5, bet gan 130 tūkstošus dolāru.

Ziņu lente
0