National Interest nosaucis par "monstru" Krievijas tanku T-90M

© Wikipedia / Vitaly V. KuzminТанк Т-90МС
Танк Т-90МС - Sputnik Latvija, 1920, 10.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas armija plāno tuvāko gadu laikā atjaunot T-90 un T-90A parku līdz versijai T-90M. Modernizācija rit vēl ambiciozākā projekta – T-14 "Armata" fonā.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Krievijas izstrādāto tanku T-90M amerikāņu izdevums The National Interest nosaucis par "monstru, kas ar katru dienu kļūst aizvien nāvējošāks", vēsta RIA Novosti.

Materiāla autors, žurnālists Marks Episkops stāsta, ka modernizācija dāvājusi virkni uzlabojumu pārbaudītā T-90 konstrukcijā. Modelim ir atjaunots tornis, modenizēta apšaudes vadības sistēma, tas saņēmis dinamiskās aizsardzības kompleksu "Relikt", kā arī pilnveidotu bruņojumu un spēcīgāku dzinēju.

Боевая машина пехоты К-17 Бумеранг - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2021
Viedoklis
"Tāds Krievijā vēl nav redzēts": aizsardzības komplekss strādā pie īpaša tanka

"Vārdu sakot, T-90M ir daudz ātrāks, nāvējošāks un dzīvotspējīgāks nekā tā priekšgājēji," konstatēja The National Interest analītiķis.

Krievijas armija plāno atjaunot T-90 un T-90A parku līdz versijai T-90M. Darbus iecerēts veikt līdz šīs desmitgades vidum. Modernizācija rit vēl ambiciozākā projekta – T-14 "Armata" fonā, atgādināja žurnālists.

T-90M izstrādājis Urālu transporta mašīnbūves konstruktoru birojs. Tanka autori apliecina, ka tā ir labākā mašīna T-90 saimē, vislabāk pielāgota mūsdienu kaujas apstākļiem, cita starpā, pateicoties arī aizsardzībai visos rakursos, mūsdienīgai augsti automatizētai uguns vadības sistēmai, kas darbojas jebkurā diennakts laikā, un uzlabotai dzīvotspējai.

Ziņu lente
0