Krievijā kliedēja baumas par "Sputnik V" reģistrāciju Eiropas Savienībā

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V")
Российская вакцина Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija, 1920, 21.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzas Eiropas valstis gaida vakcīnas "Sputnik V" sertifikāciju ES. Kas patlaban notiek ar regulatoram iesniegto Krievijas pieteikumu?

RĪGA, 21. februāris – Sputnik. Informācija par nekorektu pieteikuma iesniegšanu Eiropas zāļu aģentūrai (EMA) par vakcīnas koronavīrusa profilaksei "Sputnik V" reģistrāciju neatbilst patiesībai, liecina informācija vakcīnas lapā Twitter.

"Ziņas par potenciāli nekorektu pieteikuma iesniegšanu EMA neatbilst patiesībai. Pēc pieteikuma iesniegšanas pakāpeniskajai ekspertīzei (rollong review), ko saņēma EMA, Krievijas tiešo investīciju fonds sadarbojas ar EMA jautājumā par "Sputnik V" ekspertīzes sākumu," teikts publikācijā.

​Izstrādātājs papildināja publikāciju ar atbilstošā dokumenta ekrānuzņēmumu un atgādināja, ka regulators nekavējoties nozīmējis ziņotāju par vakcīnas "Sputnik V" pakāpenisko ekspertīzi. Gaidāms, ka EMA sāks ekspertīzi un sniegs oficiālo informāciju par to savā vietnē.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmēja, ka vairākas Eiropas valstis gaida "Sputnik V" sertifikāciju.

"Ungārijā uzskata, ka viņi jau ir gatavi ar to nodarboties, un piegādes sākas. Pieprasījumu skaits no Eiropas pastāvīgi pieaug. Burtiski nesen izskanēja Monako kņaza Alberta II lūgums piegādāt vakcīnas visiem kņazistes iedzīvotājiem. Pēc neatkarīgo struktūru zinātniskā vērtējuma publikācijas Rietumos ir spiesti atzīt, ka vakcīna ir laba," uzsvēra Lavrovs.

Tajā pašā laikā, konstatēja diplomāts, turpinās centieni diskreditēt Krievijas preparātu.

"Rietumos apzinās, ka "Sputnik V" un citu mūsu vakcīnu izplatīšanās fakts, kas drīs jau izies starptautiskajā tirgū, nozīmē Krievijas autoritātes un reputācijas pieaugumu starptautiskajā arēnā. Viņi to nevēlas," Krievijas ārlietu ministrs norādīja intervijā kanālam RBK-TV.

Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 18.02.2021
ES gaida jaunas vakcīnas: EK vadītāja pastāstīja par pandēmijas apkarošanas perspektīvām
Krievijā izstrādātā vakcīna Covid-19 profilaksei "Sputnik V" patlaban apstiprināta 30 valstīs. krievijas Veselības ministrija reģistrēja preparātu 2020. gada augustā. Vakcīnu izstrādājis Gamaleja vārdā nosauktais centrs ar KTIF dalību. Preparāts izveidots uz izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusa vektoru platformas. Tā ir droša, efektīva, bez ilgtermiņa negatīvām sekmām.

Publikācija autoritatīvā medicīnas izdevumā "The Lancet" liecina, ka "Sputnik V" izmēģinājumu trešās fāzes gaitā konstatēja preparāta efektivitāte un drošība.

Preparāta efektivitāte sasniedz 91,6%, vakcīna pilnībā pasargā no smagas Covid-19 gaitas.

Ziņu lente
0