"Karavīri ir sajūsmā": Latvijā ieradīsies jauni karavīri no ASV

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВоеннослужащие США на церемонии открытия совместных военных учений Украины и стран НАТО Rapid Trident-202
Военнослужащие США на церемонии открытия совместных военных учений Украины и стран НАТО Rapid Trident-202 - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karavīri ir "sajūsmā" par perspektīvu dienēt Eiropā, paziņoja 1. kaujas aviācijas brigādes komandieris Braiens Čīverss.

RĪGA, 17. februāris - Sputnik. Aprīlī Latvijā ieradīsies kaujas aviācijas brigādes vienība no ASV armijas 1. kājnieku divīzijas sastāva, informēja ASV Bruņoto spēku Sauszemes spēku vadība.

Американские военнослужащие на военной базе в Адажи - Sputnik Latvija, 1920, 27.08.2020
Ādažos par 19 miljoniem eiro uzbūvēja sporta kompleksu karavīriem

Militārpersonas pastāstīja, ka aprīlī ASV bruņoto spēku rotācijas ietvaros uz Eiropu tiks pārvietota 1. kājnieku divīzijas kaujas aviācijas (helikopteru) brigāde, kas dislocēta Rialija fortā Kanzasas štatā. Karavīri nomainīs 101. gaisa desanta divīzijas helikopteru brigādi, kas patlaban dislocēta Eiropā.

Lielākā daļa tehnikas un personālsastāva tiks dislocēta Vācijā, bet atsevišķas brigādes apakšvienības tiks izvietotas Latvijā, Rumānijā un Polijā.

Šis nav 1. kājnieku divīzijas karavīru pirmais komandējums pāri okeānam. 2. brigādes tanku kaujas grupas un 1. kaujas aviācijas brigādes karavīri no divīzijas sastāva jau pabijuši Eiropā. Komandieri sola, ka brigādes vienības piedalīsies kopīgās mācībās ar sabiedrotajiem, lai "apliecinātu ASV vēlmi uzturēt mieru un stabilitāti reģionā".

1. kaujas aviācijas brigādes komandieris Braiens Čīvers paziņoja, ka karavīri ir "sajūsmā par iespēju atgriezties Eiropā". Amerikāņu kareivji esot labi apmācīti un gatavi atbalstīt misiju, apgalvoja Čīvers.

"Mēs ar nepacietību gaidām mūsu seno partnerattiecību nostiprināšanu ar saviem sabiedrotajiem, apstiprinot NATO apņēmību no ASV puses," norādīja Čīvers

Militārpersonas atzīmē, ka jaunā brigāde pāries ASV Bruņoto spēku Eiropā vadības pakļautībā un nodrošinās aviācijas atbalstu Eiropā dislocētajiem sauszemes spēkiem misijas "Atlantic resolve" ietvaros.

Латвийские военнослужащие на багги на параде в Риге в День независимости Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 05.02.2021
Viedoklis
Baltijas valstis gatavojas karam ar Krieviju: Blitzkrieg vai Blitzkaputt?

Gaidāmā pārdislokācija būs jau astotā Eiropā esošo amerikāņu spēku rotāciju virknē. 2020. gada rudenī iepriekšējās rotācijas ietvaros ASV nosūtīja uz Eiropu sešus tūkstošus karavīru, 60 tankus Abrams, 120 kājnieku bruņumašīnas Bradley un gandrīz simt dažādus helikopterus.

Pēc Baltijas valstu un Polijas lūguma NATO dislocēja to teritorijā četrus daudznacionālos bataljonus – kopumā aptuveni piecus tūkstošus cilvēku. Spēku dislokācija sākās 2017. gadā, aizbildinoties ar it kā augošo Krievijas agresiju. Vienlaikus Krievijas Aizsardzības ministrija atzīmēja, ka daudzo militāro mācību laikā NATO karavīru skaits pie Krievijas robežām daudzkārt pieaug. Maskava ir spiesta spert adekvātus atbildes pasākumus nacionālās drošības garantēšanai, konstatēja Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.

Ziņu lente
0