Viltus kurjeri: restorāns stāsta par jaunu krāpšanās metodi

© Sputnik / Sergey MelkonovДоставщики еды на велосипедах ожидают готовности заказа
Доставщики еды на велосипедах ожидают готовности заказа - Sputnik Latvija, 1920, 11.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā darbojas krāpnieku grupa, kas izmanto nozagtas pārtikas piegādes dienesta "Bolt Food" somas un savāc pasūtījumus no restorāniem.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Populāro restorānu tīkls "Ezītis Miglā" pastāstīja par jaunu krāpšanās metodi – krāpnieki izliekas par kurjeriem un izņem pasūtītos ēdienus no sabiedriskās ēdināšanas iestādēm.

Pēdējā laikā krāpnieki sāk aizvien biežāk izlikties par pazīstamu dienestu un uzņēmumu, piemēram, Omniva, Rimi un DPD Latvija pārstāvjiem. Vēl viena krāpnieku grupa izmanto nozagtas pārtikas piegādes dienesta "Bolt Food" somas un izliekas par minētā uzņēmuma darbiniekiem.

Video ierakstā, kas publicēts "Ezītis Miglā" lapā, redzams, kā cilvēks ar "Bolt Food" kurjera somu ieiet restorāna telpā, saņem paku ar pasūtītajiem ēdieniem un aiziet. Restorāns stāsta, ka šis nav pirmais gadījums: šie cilvēki restorānā izliekas par kurjeriem un pievāc pasūtījumus.

Policija sākusi pārbaudi un informēja medijus, ka vainīgie jau provizoriski noskaidroti.

Руки в наручниках - Sputnik Latvija, 1920, 02.02.2021
Uzmanību, krāpnieki: nezināmas personas sūta vēstules ar aicinājumu vakcinēties

Jāpiebilst, ka ārkārtējās situācijas režīms, kura dēļ kafejnīcas un restorāni Latvijā nevar uzņemt apmeklētājus, jau nodarījis nopietnu ļaunumu ienākumiem. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem ir tiesības pārdot ēdienu līdzņemšanai, taču pārsvarā no tā labumu gūst piegādes dienesti - Bolt un Wol, kā arī jaunais uzņēmums "QWQER". Restoratori stāsta, ka Wolt iekasē 30%, bet Bolt - 25% no pasūtījuma summas.

Pie tam rīdzinieki nereti sūdzas par to, ka Bolt un Wolt kurjeri, kuru vidū ir liels skaits ārvalstu studentu, slikti pārvalda latviešu valodu, tāpēc nevar precizēt piegādes adresi.

2020. gadā Somijas ēdienu piegādes serviss Wold un Igaunijas taksometru serviss Bolt ieņēma līdera vietas ikgadējā Eiropas visātrāk augošo kompāniju reitingā pēc izdevuma Financial Times un pētījumu kompānijas Statista versijas.

Ziņu lente
0