Aicinām nekur nebraukāt: valdība ierobežojusi iebraukšanu un izbraukšanu

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovСамолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига
Самолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija, 1920, 04.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā vairs nav iespējams ierasties caur Lielbritāniju, Īriju un Portugāli. Nebūtiski braucieni uz ārzemēm ir aizliegti.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Valdība vienojusies aizliegt iebraukšanu Latvijā no Lielbritānijas, Īrijas un Portugāles, lai mazinātu Covid-19 jaunās mutācijas izplatības risku valstī, ziņots Ministru kabineta vietnē.

Aizliegums attiecināts uz tiešajiem braucieniem no šīm valstīm un braucieniem uz tām caur citām valstīm, valdības sēdē informēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

​Valdība konceptuāli vienojusies arī aizliegt jebkādus nebūtiskus braucienus uz ārzemēm.

Ņemot vērā to, ka 90% cilvēku Latvijā ierodas pāri sauszemes robežām, valdība lēmusi pastiprināt kontroli uz robežām.

Linkaits aicināja Latvijas iedzīvotājus atteikties no braucieniem – tie pieļaujami tikai ārkārtējas nepieciešamības gadījumā, novērtējot visus riskus un izraugoties maršrutu caur pašām drošākajām valstīm.

Šonedēļ politiķis jau brīdināja, ka tiek sagatavoti ierobežojumi nebūtiskiem braucieniem, turklāt tiks pastiprināta sauszemes robežu kontrole, jo nav iespējams pārbaudīt visus, kuri ierodas valstī privātajā automašīnā. Iespējams, tiks veidoti atsevišķi koridori iebraukšanai.

Pērnā gada nogalē, kad Lielbritānijā tika reģistrēts jauns koronavīrusa paveids, kas izplatās daudz agresīvāk, virkne valstu slēdza robežas ar Apvienoto Karalisti. Pati Lielbritānija slēdza robežas ar Latīņamerikas valstīm, Portugāli un vairākām Āfrikas valstīm, kurās reģistrēti jauni Covid-19 paveidi.

Ziņu lente
0