Aprakstīts Krievijas un ASV kara scenārijs par Krimu

CC BY 2.0 / The National Guard / Robert Jordan / North Carolina National GuardРеактивная система залпового огня Himars
Реактивная система залпового огня Himars  - Sputnik Latvija, 1920, 03.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts pastāstīja, kā Krievija rīkosies, ka ASV ienāks prātā apšaudīt Krimu.

RĪGA, 3. februāris — Sputnik. Militārais eksperts Aleksejs Ļeonkovs pastāstīja, kā rīkosies Krievija, ja ASV radīsies plāns uzbrukt Krimas pussalai ar zalves uguns reaktīvajām sistēmām HIMARS, vēsta RIA Novosti.

Intervijā izdevumam "MK" eksperts konstatēja: amerikāņi uzskata HIMARS par bruņojumu, ko nebiedē kontrbateriju cīņa.

"Taču cīņā ar pretinieka reaktīvo uguni mēs neizmantojam kontrbateriju cīņu," precizēja speciālists.

Ar radiotehniskās izlūkošanas stacijas palīdzību Krievija fiksēs precīzu vietu, no kuras palaistas raķetes, un pa to sāks strādāt pretgaisa aizsardzības kompleksi "Pancir". Pēc tam pašu iekārtu HIMARS apšaudīs OTRK "Iskander" un pozīcija būs noklāta pilnībā. Ļeonkovs uzsvēra, ka raķetes pat nepaspēs sasniegt Krievijas teritoriju.

"Un vēl piebildīšu: ja tajā rajonā ir arī mūsu lidmašīnas, pretinieks saņems arī no tām," atgādināja eksperts.

Ļeonkovs uzsvēra, ka amerikāņu mācības netālu no pussalas, ko "pataisīja par sensāciju", ir tikai "publiska spēle".

"Atveda divas iekārtas lidmašīnā, izkrāva, izšāva un aizgāja. Oho! Ja mēs sāksim publicēt, kā notiek mācības Krievijā, kad bruņotos spēkus veselām armijām pārsviež no vienas valsts malas uz otru, tad mums vairs nebūs, par ko runāt," viņš secināja.

Кадры учений Черноморского флота России у берегов Крыма - Sputnik Latvija, 1920, 04.12.2020
"Audzē bruņojumu, izturas nekaunīgi un agresīvi": Krimā norāja NATO

Iepriekš ASV stāstīja, ka aizvadītā gada 19. novembrī ASV uz dažām stundām nosūtīja no Ramštainas aviobāzes Vācijā uz Rumāniju divas tālā darbības rādiusa reaktīvās zalves uguns sistēmas mobilās iekārtas M142 High Mobility Artillery Rocket (HIMARS) mācībām Melnās jūras krastā.

ASV un to sabiedrotie NATO regulāri izsaka pieņēmumus par "Krievijas agresiju" un organizē liela mēroga militārās mācības pie Krievijas robežām, kā arī paplašina Austrumeiropā dislocēto kontingentu un izvērtē dažādus scenārijus iespējamam militārajam konfliktam ar Krieviju. 

Krievija jau vairākkārt uzsvērusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus nevienai NATO valstij, taču, ņemot vērā Ziemeļatlantijas alianses nepārprotami nedraudzīgos soļus, ir spiesta izvēlēties asimetriskus pasākumus savas aizsardzības nostiprināšanai un situācijas stabilizācijai visā pasaulē.

Ziņu lente
0