Video

Trīs Krievijas pilsoņi un viens Latvijas pilsonis: mītiņš pie KF vēstniecības Rīgā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāpēc policijai nebija pretenziju pret nesankcionētā mītiņā dalībniekiem? Atbilde uz šo jautājumu ir acīmredzama — protesta akcija Rīgā izgāzusies.

Kā izrādies, Rīgas iedzīvotājiem vairs negribas atbalstīt Krievijas blogeru Alekseju Navaļniju.

Ja iepriekšējās brīvdienās pieprasīt brīvību nosacīti notiesātajam Krievijā Navaļnijam, kurš pārkāpis soda izciešanas režīmu, pie Krievijas vēstniecības Latvijā ieradušies vairāki desmiti cilvēku, tad vakar protestētāju skaits samazinājies līdz četriem. Nekādu lozungu, nekādu plakātu. Atnāca, paskatījās uz vēstniecību un izklīda.

Kā izdevās noskaidrot YouTube-kanāla VIDIMO korespondentiem, "protestētāju" vidū bija trīs Krievijas Federācijas pilsoņi un viens Latvijas pilsonis.

Atgādinām, ka Navaļniju aizturēja 17. janvārī Maskavas lidostā "Šeremetjeva" pēc atgriešanās no Vācijas, kur blogeris ārstējas pēc tā saucamās "saindēšanās". Krievijas Federālais sodu izpildes dienests iepriekš informēja par plāniem aizturēt opozicionāru, jo tiesai jāpieņem lēmums par nosacītā termiņa nomaiņu pret reālu ieslodzījumu sakarā ar rupjiem soda izciešanas režīma pārkāpumiem. Navaļnijam ir divas nosacītas sodāmības. Tās saistītas ar vairāk nekā 16 miljonu rubļu izšķērdēšanu ("Kirovļes" lieta) un ar vairāk nekā 30 miljonu rubļu izlaupīšanu ("Yves Rocher" lieta).

18. janvārī Himku pilsētas tiesa izbraukuma sesijā pieņēma lēmumu par Alekseja Navaļnija arestu uz 30 dienām. Viņš nogādāts izolatorā "Matrosskaja tišina", kur pavada 14 dienu karantīnu – viens trīsvietīgajā kamerā.

Ziņu lente
0