Ražo Latvijā, pārdod Latvijā, bet raksta krieviski? Latvieti sadusmoja kafijas etiķete

© Foto : pixabayЧашка кофе
Чашка кофе - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kāds Latvijas iedzīvotājs šķīstošās kafijas etiķetē saskatīja krievu valodu, ar ko bija ļoti neapmierināts, jo šī kafija taču tika ražota Latvijā!

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Kārtējais cīnītājs par latvisku Latviju bija sašutis par krievu vārdiem uz Latvijā ražotās preces etiķetes, raksta Bb.lv.

"Bez tabu" Sūdzību dēlī Latvijas iedzīvotājs sūdzas par valodu daudzveidību uz šķīstošās kafijas iepakojuma, ko, šķiet, tagad arī var pieskaitīt pie nacionālajiem produktiem, jo kafija tika ražota Latvijā.

"Kāpēc uz Latvijā ražotas kafijas, kuru tirgo Latvijā, etiķetēs lieto krievu valodu?" vaicā vērīgs pilsonis.

Татьяна Жданок у памятника Освободителям в Риге в День Победы - Sputnik Latvija, 1920, 16.01.2021
Ždanoka: ES ierēdņi ignorē Latvijas nepilsoņu problēmas

Turklāt viņu aizvainoja Eiropas Savienības saīsinājums, ko uz etiķetes uzrakstīts kā EU, nevis latviski — ES.

Jāatzīmē, ka Latvijā nav aizliegts sniegt informāciju krievu valodā uz produktu iesaiņojumiem un etiķetēm. Galvenais, lai pirmām kārtām informācija tiktu sniegta latviešu valodā.

Un kā tad varētu būt citādi, ja gandrīz 40% valsts iedzīvotāju runā krieviski? Diez vai ražotāji gribētu paši sev atņemt tik lielu tirgus segmentu.

Komentāros zem sūdzības par kafiju lietotāji atgādināja sašutušam pilsonim, ka Latvijā dzīvo ne tikai latvieši. Bet uz preču iepakojumiem visā pasaulē ir sastopamas dažādās valodās – tā ir normāla prakse.

Atgādināja arī par to, ka kafiju ražo ne tikai latviešiem.

Arī sūdzības dēlis dabūjis pa mici. "Bez Tabu, jūsu tēmas pēdējā laikā ir saistītas ar rasismu un rasismam nav vietas demokrātiskā valstī. Kāpēc jums vēl atļauj publicēt vispār?" uzrakstīja viena no lietotājiem.

Ziņu lente
0