Medvedevs: "Ziemeļu straumi 2" uzbūvēs, ja Vācija nepadosies ASV spiedienam

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Германии
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 01.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gāzes vads "Ziemeļu straume 2" tiks pabeigts, ja Vācija nepadosies ASV spiedienam, lai aizsargātu projektu Krievija varētu vērsties tiesā, paziņojis Dmitrijs Medvedevs.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Krievija var vērsties tiesā, lai aizsargātu gāzes vada "Ziemeļu straume 2" būvniecību, tai skaitā ASV, paziņojis Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Medvedevs, vēsta RIA Novosti.

"Ja tomēr tam būs iemesls, protams, var vērsties tiesā. Tikai vēl jāsaprot, kurā tiesā," sacīja Medvedevs.

"Ir jāskatās, kur šie strīdi tiek uzskatīti. Iespējams, var vērsties arī Amerikas tiesā, bet tas viss būs ļoti ilgi, un mums nav nekādas pārliecības, ka Amerikas tiesa šajā ziņā ieņems objektīvu pozīciju," piebilda Medvedevs.

Штаб-квартира Европейской комиссии - Sputnik Latvija, 1920, 30.01.2021
Viedoklis
Eiropa mēģina saglābt attiecības ar Krieviju un pati savu nākotni

Turklāt viņš uzsvēra, ka, lai gan viņš vienmēr uzstājas par strīdu izskatīšanu tiesā, "tomēr te ir daudz svarīgāka valstu un biznesa līderu nostāja." "Viņiem jāsaka savs vārds," pārliecināts Medvedevs.

Viņš arī pauda pārliecību, ka projekts tiks realizēts, tas jau ir gatavs vairāk nekā par 90%, tā īstenošanā ir ieguldīta liela nauda. Jautājums ir tikai termiņos.

"Ja viņi (Vācijā – red. piez.) ieņems stingru pozīciju, neupurēs savu suverenitāti, kas dažreiz gadījies vēsturē, un nepadosies ASV spiedienam, tad tas, bez šaubām, būs pabeigts," sacīja Medvedevs.

"Ziemeļu straume 2" piegādās gāzi no Krievijas uz Eiropu pa Baltijas jūras gultni. Gāzesvada jauda ir 55 miljardi kubikmetru gāzes gadā. Tā nav pirmā reize, kad ASV ievieš sankcijas pret projekta dalībniekiem, lai izgāztu tā realizāciju. Krievijā un Eiropā uzskata, ka tādējādi amerikāņi vēlas uzspiest ES savu dārgāko sašķidrināto gāzi.

1. janvārī ASV Senāts nobalsoja par budžetu 2021. finanšu gadam. Dokuments tai skaitā paredz pirms gada ieviesto sankciju paplašināšanu pret "Ziemeļu straumi 2".

Ziņu lente
0