Laikraksts Times saskaitījis Abramoviča īpašumu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasКинофестиваль "Кинотавр". День четвертый
Кинофестиваль Кинотавр. День четвертый - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija rūpīgi seko līdzi situācijas ar opozicionāru Alekseju Navaļniju attīstībai Krievijā, un neizslēdz jaunas sankcijas, iepriekš paziņoja parlamentā.

RĪGA, 31. janvāris - Sputnik. Pēc britu deputātu jautājuma par sankcijām pret Krieviju laikraksts Times saskaitīja Romāna Abramoviča īpašumu, apgalvojot, ka Krievijas uzņēmējam pieder aktīvi par summu vairāk nekā 200 miljoni sterliņu mārciņu, vēsta RIA Novosti.

Laikraksts, atsaucoties uz savu izmeklēšanu un starptautiskās pretkorupcijas organizācijas Transparency International datiem, ziņo, ka Abramovičam, tostarp, pieder dzīvoklis dzīvojamajā kompleksā Cheyne Terrace, kas atrodas Čelsijas prestižajā rajonā, un Indijas virtuves restorāns Dip In Brilliant. Kā norāda izdevums, iepriekš par uzņēmēja saikni ar šiem diviem nekustamā īpašuma objektiem netika ziņots. Pēc laikraksta datiem, dzīvokli Cheyne Terrace kompleksā, kur ir sporta zāle, spa un vīna pagrabs, Abramovičs iegādājies 2017. gadā par 8,75 miljoniem sterliņu mārciņu. Tā atrodas netālu no trim pārējiem nekustamā īpašuma objektiem "ar skatu uz Temzu", ko agrāk uzņēmējs iegādājies par 25 miljoniem sterliņu mārciņu, bet vēlāk pārdevis.

Штаб-квартира Европейской комиссии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropa mēģina saglābt attiecības ar Krieviju un pati savu nākotni

Kā atzīmē izdevums, 2018. gadā Abramovičs tāpat iegādājis trīsstāvu dzīvokli Chelsea Waterfront kompleksā, kura vērtība bija 22 miljoni sterliņu mārciņu. Kā raksta avīze, tas nav "raksturīgi", ka mājoklis tika iegādāts uz uzņēmēja vārda, jo lielākā daļa viņa nekustamā īpašuma tika iegādāta ar holdinga kompāniju Fordstam starpniecību.

Kā ziņo izdevums, par "pērli Abramoviča britu impērijā" var nosaukt viņa 15 istabu savrupmāju Kensington Palace Gardens ielā, šobrīd tā vērtība ir 125 miljoni sterliņu mārciņu.

Iepriekš Eiropas lietu ministre Vendija Mortone, uzstājoties parlamentā, paziņoja, ka Lielbritānija rūpīgi seko līdzi situācijai ar opozicionāra Alekseja Navaļnija un viņa atbalstītāju arestiem Krievijā, un neizslēdz jauno ierobežojošo pasākumu ieviešanu, lai gan runāt par konkrētām sankcijām pagaidām ir priekšlaicīgi.

Atbildot uz parlamentāriešu jautājumu, vai tiks ieviestas sankcijas pret personām, kas minētas Alekseja Navaļnija atbalstītāju sniegtajā sarakstā, tostarp pret futbola kluba "Chelsea" īpašnieku Romānu Abramoviču, Mortone palūdza nesteidzināt notikumus un nenodarboties ar spekulācijām. Viņa atzīmēja, ka Lielbritānija sasaldēs Krievijas valsts aktīvus, ja saņems datus, ka tie varētu tikt izmantoti, lai nodarītu kaitējumu britu pilsoņiem

Ziņu lente
0