Sievietei Lietuvā ievadītas piecas Pfizer vakcīnas devas, notiek izmeklēšana

© AP Photo / Scott HeppellВакцинация от COVID-19
Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieckārtēja vakcīna koronavīrusa profilaksei nav kaitējusi pacientes veselībai, tomēr četri cilvēki ir palikuši bez vakcīnas.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Vienā no Lietuvas slimnīcām sievietei vienlaikus ievadītas piecas Pfizer vakcīnas koronavīrusa profilaksei. Nekāds kaitējums sievietes veselībai nav nodarīts, izņemot sāpes dūriena vietā, tomēr par incidentu ierosināta izmeklēšana, vēsta telekanāls 360.

Incidents fiksēts Mariampoles slimnīcā. Pirms pielietošanas vakcīna netika atšķaidīta ar fizioloģisko šķīdumu, un paciente saņēma veselas piecas devas. "Tas ir cilvēciskais faktors. Ar pacientu nekas ļauns nav noticis," situāciju komentēja slimnīcas direktors Mantass Česna.

Открытие центра вакцинации в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Le Monde publicē slepenu informāciju no Covid-19 vakcīnas apstiprināšanas dokumentiem

Tiklīdz kļūda atklājusies, slimnīcas vadība sazinājusies ar Kauņas klīniku un kompānijas pārstāvjiem, lai lūgtu konsultāciju.

Saņemtie dati liecina, ka sieviete jūtas labi, tikai jūt spēcīgas sāpes plecā.

Iepriekš Lietuvā notika cits ar vakcināciju saistīts incidents – 12. janvārī, transportējot vienu no BioNTech un Pfizer preparāta partijām, traucēts temperatūras režīms. Tomēr ražotājs, iepazinies ar apstākļiem, secināja, ka novirze no temperatūras režīma bijusi nenozīmīga un preparāta īpašības nav ietekmējusi.

Statistikas departaments ziņo, ka pirmo vakcīnas devu Lietuvā saņēmuši 60 352 cilvēki, divas devas – 9666 cilvēki.

Ziņu lente
0