NATO aicina gatavoties Krievijas "agresijai". Krievijas Valsts dome atbildēja

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs aicina sabiedrotos palielināt aizsardzības izdevumus un pretoties Krievijas agresīvajām darbībām.

RĪGA, 29. janvāris – Sputnik. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs aicinājis sabiedrotos saglabāt cīņas gatavību un turpināt aizsardzībai paredzēto izdevumu audzēšanu, lai pārtrauktu Krievijas "agresīvās darbības", vēsta RIA Novosti.

NATO atkal pārmet Krievijai agresiju. Kāda ir Maskavas atbilde - Sputnik Latvija
Video
NATO atkal pārmet Krievijai agresiju. Kāda ir Maskavas atbilde

Iepriekš militārās alianses vietnē tika publicēts NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja Stjuarta Pīča paziņojums, kurā militārpersona atklāja: Stoltenbergs aicinājis sabiedrotos turpināt palielināt aizsardzības izdevumus, investēt mūsdienu aizsardzības kompleksos un "nodrošināt bruņoto spēku gatavību stāties pretī tādiem izaicinājumiem, kā Krievijas agresīvās darbības, terorisms un Ķīnas izaugsme".

Krievijas Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks komentārā RT novērtēja NATO ģenerālsekretāra aicinājumu būt gataviem stāties pretī Krievijas "agresīvajām darbībām".

"Rodas iespaids, ka NATO vadībā stājas nevis stratēģi, bet grāmatveži, kam vienmēr ir par maz, vajadzīgi jauni ieguldījumi, un viņi raksta viltotus pārskatus par riskiem un izaicinājumiem no Krievijas puses," konstatēja Ruslans Bālbeks.

Viņš norādīja, ka ar tamlīdzīgiem izteikumiem NATO pūlas saņemt vairāk naudas jau tāpat pietiekami uzpūstajā alianses budžetā. Pie tam alianses dalībvalstu vienkāršajiem iedzīvotājiem, pēc deputāta domām, jau apnicis klausīties par "Krievijas agresiju".

Arī Federācijas Padomes Informācijas politikas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs komentēja Jensa Stoltenberga izteikumus, ko publicēja Argumenti.ru.

"Stoltenbergam laiks aptvert, ka viņa "pasaulei, kas balstās uz noteikumiem", izstrādātiem trīs vai četrās rietumvalstu galvaspilsētās, pienāk beigas. Pārāk maz cilvēku vēlas sekot šiem noteikumiem, kuru pamatā ir nevis starptautiskās tiesības, bet gan vienīgi spēcīgākā tiesības. Turklāt vēl kādreizējā spēcīgākā," uzskata senators.

Viedokli par NATO ģenerālsekretāra paziņojumu par Krievijas "agresīvajām darbībām" pauda arī militārais eksperts Aleksandrs Žiļins.

"Galvenais mērķis visam, kas tiek vērsts pret Krieviju, ir radīt tādus apstākļus, lai mēs pieņemtu jebkuru Rietumu ultimātu, kā pieņēmām Gorbačova laikā," Žiļins konstatēja komentārā, ko sniedza portālam Ura.ru.

Iepriekš NATO ģenerālsekretārs aicināja Krieviju atsaukt Dienvidosetijas un Abhāzijas atzīšanu.

 

Ziņu lente
0