Pasažieriem liedz ierasties Rīgā bez negatīva Covid-19 testa

© Sputnik / Vladimir PolusatovАэропорт встречает любезно, но с соблюдением всех ограничений
Аэропорт встречает любезно, но с соблюдением всех ограничений - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 15. janvāra, lai iekļūtu Latvijā, ir jāuzrāda negatīvs PĶR tests, kas veikts ne vēlāk kā 72 stundas pirms izlidošanas.

RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Pagājušajā nedēļā, negatīva Covid-19 testa neesamības dēļ 24 pasažieriem tika atteikts lidot uz Rīgu, raksta Jauns.lv, atsaucoties uz Civilās aviācijas aģentūras (CAA) ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītāju Aivi Vincevu. Atgādinām, ka tests ne vēlāk kā 72 stundas pirms iekāpšanas lidmašīnā.

Tāpat Viņcevs atzīmēja, ka CAA iepriekš brīdināja pārvadātājus par nepieciešamību pasažieriem uzrādīt izziņu par polimeriāzes ķēdes reakcijas (PĶR) testa veikšanu. Turklāt lidosta informēja pārvadātājus par nepieciešamību pirms iekāpšanas pārbaudīt, vai pasažieriem ir negatīvs konkrētā testa veids.

Tiem pasažieriem, kuri pēdējo triju mēnešu laikā pārslimojuši ar koronavīrusa infekciju, jāsaņem no ārsta izziņa, ka tie vairs nav infekciozi.

Зарубежные страны. Франция - Sputnik Latvija
Francija pastiprina robežkontroli un pieprasa uzradīt negatīvu Covid-19 testu

Iepriekš Sputnik rakstīja, ka kopš 15. janvāra Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas robežās, kā arī Šveicē un Lielbritānijā ir atļauti starptautiskie pasažieru pārvadājumi ar gaisa, jūras transportu, autobusiem un dzelzceļu. Tomēr katram ieceļotājam Latvijā būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests. Tests jāveic ne vēlāk kā 72 stundas pirms robežas šķērsošanas brīža.

Latvijas slimību profilakses un kontroles centrs pagājušās nedēļas nogalē atjauninājis valstu sarakstu, ierodoties no kurām jāievēro desmit dienu pašizolācija.

Kopš 23. janvāra obligātā pašizolācija ir nepieciešama pēc visu Eiropas Savienības valstu apmeklējuma, izņemot Vatikānu. Tā ir vienīgā ES valsts, kur Covid-19 saslimstības slieksnis nepārsniedz 50 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju.

Valstu vidū, kuras neietilpst Eiropas Savienībā un Eiropas Ekonomikas zonā, pašizolācija nav nepieciešama pēc atgriešanās no Dienvidkorejas, Ruandas, Jaunzēlandes, Taizemes, Singapūras un Austrālijas.

Pašizolācija ir nepieciešama pēc atgriešanās no Lielbritānijas. Tāpat būs jāsēž mājās pēc Japānas apmeklējuma.

Ziņu lente
0