Video

Impīčments Trampam un Baidena inaugurācija: kas notiek Vašingtonā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Pārstāvju palāta nobalsoja par impīčmentu prezidentam Donaldam Trampam pēc nekārtībām Kapitolijā, bet pa to laiku pilnā sparā rit gatavošanās Džo Baidena inaugurācijai.

Donalds Tramps ir pirmais ASV prezidents vēsturē, kurš divas reizes pakļauts impīčmentam savas prezidentūras laikā. ASV Kongresa Pārstāvju palāta atbalstīja rezolūciju par pašreizējā prezidenta impīčmentu, apsūdzot viņu par "kūdīšanu uzbrukumam" Kapitolija ēkai 6. janvārī.

Rezolūcijas teksts par impīčmentu tika publicēts pirmdien, divas dienas vēlāk to pieņēma – par to balsoja visi demokrāti un desmit republikāņi. Par ASV pašreizējā prezidenta impīčmentu nobalsoja 232 cilvēki, pret - 197.

Впервые в истории США: Трамп схлопотал второй импичмент - Sputnik Latvija
Video
Pirmo reizi ASV vēsturē: Tramps izpelnījies otru impīčmentu

Republikāņu vairākuma līderis Mičs Makkonels paziņoja, ka Senāts izskatīs apsūdzību pēc Džo Baidena inaugurācijas 20. janvārī. Patlaban Vašingtonā rit gatavošanās Baidena inaugurācijas ceremonijai.

Strādnieki montē skatuvi un dekorācijas, bet ap ēku pastiprinās drošības pasākumi: tiek uzstādīti nožogojumi un bloķēti ceļi, policija un Nacionālā gvarde apsargā visas ieejas.

Pēc uzbrukuma ASV Kapitolijam FIB brīdināja par ieplānotajiem bruņotajiem protestiem Vašingtonā pirms inaugurācijas.

Ziņots, ka 20. janvārī Nacionālā gvarde nosūtīs uz Kolumbijas apgabalu 20 tūkstošus karavīru drošības pasākumiem.

Ziņu lente
0