PVO ziņo par jauna Covid-19 paveida izplatīšanu Eiropā

© REUTERS / TOBY MELVILLEКоронавирус в Великобритании
Коронавирус в Великобритании - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Veselības organizācija ziņo, ka jaunais Covid-19 variants, kas ir konstatēts Lielbritānijā jau tika atklāts 22 Eiropas valstīs.

RĪGA, 8. janvāris - Sputnik. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālā biroja datiem, jau 22 Eiropas Savienības valstīs tika konstatēts jauns Covid-19 paveids, vēsta RIA Novosti.

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālā biroja vadītājs Hanss Klige paskaidroja, ka Covid-19 laika gaitā mutējis, tāpat kā visi vīrusi.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Tagad Moderna: Eiropas Savienībā apstiprināja vēl vienu Covid-19 vakcīnu

SARS-CoV-2 (VOC) ir daudz lipīgāks, norāda Klige. Turklāt viņš nomierināja, ka šīs paveids neizraisa smagākus simptomus.

Jaunā mutācija izplātās visās vecuma grupās. Bērni neietilpst paaugstināta riska grupā.

Atgādinām, ka iepriekš Lielbritānijā tika atklāta jaunā Covid-19 mutācija. Valstī konstatēts SARS-CoV-2 paveids izplatās ar lielāku ātrumu un, pēc iepriekšējiem novērtējumiem, var būt par 70% lipīgāks, nekā parasts.

Latvijā 7. janvārī tika ziņots, ka Ogres slimnīcā tika konstatēts Covid-19 jaunais paveids. Taču vēlāk Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) noliedza šo informāciju.

Ziņu lente
0