Latvija ieceļojošajiem varētu uzlikt pienākumu uzrādīt negatīvu Covid-19 testu

© Sputnik / Sergey MelkonovУказатель направления на сдачу анализа на COVID-19
Указатель направления на сдачу анализа на COVID-19 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdībā turpina apspriest nepieciešamību ieviest prasību Latvijā ieceļojošiem uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

RĪGA, 7. janvāris - Sputnik. Latvijā drīzumā var tikt ieviesta prasība ieceļojošiem uzrādīt negatīvu Covid-19 testu. Šī iniciatīva saņēmusi atbalstu valdībā, atlicis vien izlemt, kad tieši jābūt veiktam testam, informē Ārlietu ministrijas vadītājs Edgars Rinkēvičs Latvijas Radio ēterā.

Pēc ministra teiktā, negatīvo testu prasīs ne tikai tiem, kuri ierodas valstī ar aviotransportu, bet arī tiem, kas ieceļo pa jūru un pa sauszemi. Turklāt analīzes rezultāts neatceļ pašizolāciju, precizēja Rinkēvičs.

Информационный стенд у пункта для сдачи анализа на COVID-19 - Sputnik Latvija
Latvijā strauji kritis jauno gadījumu un Covid-19 testu skaits

Jau 2. janvārī tika atsākta aviosatiksme ar Lielbritāniju, un cilvēkiem, kuri ierodas uz Latviju no miglainās Albionas, lidostā jāveic Covid-19 tests. To var nedarīt, ja ir dokuments, kas apliecina, ka persona jau ir pārslimojusi vai veikusi analīzi pēdējās 72 stundās.

Taujāts par to, vai ir vērts atļaut lidojumus no Anglijas, kur tika atklāts jauns Covid-19 paveids, ministrs atbildēja: aizliegumam nebūtu jēgas, jo lielākajai daļai Eiropas Savienības valstu satiksme ar Lielbritāniju nav aizliegta un Latvijā no Anglijas var nokļūt caur kādu citu valsti. Tādējādi pieprasīt negatīvu Covid-19 testu būtu efektīvāk.

"Mūsuprāt, tas būs efektīvāk. Latvijas gadījumā tas neatcels obligāto pašizolācijas prasību. Tomēr ekspertu ieskatā tas būs iedarbīgāk nekā censties aizliegt tiešos lidojumus, saprotot, ka cilvēki atradīs veidu, kā nonākt Latvijā," uzsvēra Rinkēvičs.

Ziņu lente
0