Atgriezieties uz Latviju! Viesnīcu īpašnieki gaida "kovida" iemītniekus

© Pixabay / quinntheislanderМужчина с сотовым телефоном
Мужчина с сотовым телефоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas viesnīcas ļoti ieinteresētas pašizolācijas nodrošināšanas programmā. Tiesa gan, iemītniekiem šī programma var izrādīties ne tik izdevīga. Jo ir jāmaksā.

RĪGA, 31. decembris - Sputnik. Pēc Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektores Santas Graikstes vārdiem, interese no viesnīcu puses par pašizolācijas nodrošināšanu Covid-19 kontaktpersonām un Covid-19 pacientiem ar viegliem simptomiem ir ļoti liela, ziņo Bb.lv.

Интерьер номера гостиничного комплекса, архивное фото - Sputnik Latvija
Latvijā viesnīcām gatavo valsts pasūtījumu, lai izolētu cilvēkus ar Covid-19

Pagaidām programmā piedalās trīs viesnīcas Rīgā - Rixwell Elefant Hotel piedāvā 71 numuru, Rija VEF Hotel - 90 numurus, Rixwell Terrace Design - 18 numurus. Taču interesentu skaits nav ierobežots.

Piedalīties programmā var viesnīcas, kuru kategorija nepārsniedz četras zvaigznes, jo, kā paskaidroja Graikste, augstākās klases viesnīcām tā nebūs izdevīga.

"Nav jēgas piedāvāt ļoti garu šo sarakstu, jo tad no naktsmītņu puses būs sūdzības un vilšanās, ka programma nav devusi gaidīto efektu," norādīja Graikste.

Atgādinām, ka saskaņā ar Veselības ministrijas un CSP datiem ir noteiktas četras personu grupas, kurām var būt nepieciešama izvietošana ārpus savas mājsaimniecības.

Pirmajā grupā ir personas, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija ar vieglu vai bezsimptomu slimības gaitu, kurām nav nepieciešama ārstēšanās stacionārā, bet, kurām nav iespējas nodrošināt efektīvu izolāciju savā mājsaimniecībā.

Otrā grupa – personas ar apstiprinātu Covid-19 infekciju pēc ārstēšanās stacionārā, kurām nav iespējas ievērot izolāciju savā mājsaimniecībā, lai nepakļautu citus cilvēkus inficēšanās riskam.

Центр города и памятник Христофору Колумбу в Барселоне - Sputnik Latvija
Viesnīcas numurs dzīvokļa vietā. Spāņu viesnīcas izdomāja, kā izdzīvot

Trešā grupa - kontaktpersonas ar apstiprinātu Covid-19, ja tās nevar nodrošināt pašizolāciju savās mājsaimniecībās.

Ceturtā grupa - starptautisko organizāciju darbinieki un studenti, kā arī tie kuriem ir pastāvīga darba atļauja ar darba līgumu ārvalstīs un kam nepieciešams nodrošināt izolāciju, atgriežoties mītnes valstī.

Greikste pievērsa uzmanību arī cilvēku maksātspējai. Jo pat ņemot vērā, ka valsts sedz 80% viesnīcas apmaksas, 20% nāksies maksāt iemītniekam, turklāt valsts apmaksātā summa nevar pārsniegt 35 eiro dienā. Ēdināšanas izmaksas netiek kompensētas.

Ziņu lente
0