Vasermans: izredzes, ka 2021. gads būs sliktāks par iepriekšējo, ir ļoti mazas

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasПисатель, телеведущий Анатолий Вассерман
Писатель, телеведущий Анатолий Вассерман - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koronavīrusa pandēmija ir apstiprinājusi, ka pašreizējā globālā darba sadales sistēma, kuras pamatā ir dažādu valstu šaura specializācija, ir jāiznīcina, un nākamgad šis process turpināsies, prognozēja pazīstamais krievu analītiķis, erudīts Anatolijs Vasermans.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Liela daļa saimniecisko sakaru un tehnoloģisko ķēdīšu ir jānoslēdz katras valsts teritorijā, lai karantīna vienas valsts robežās neradītu saimniecisko paralīzi visā pasaulē, kā tas notika pandēmijas periodā, uzskata pazīstamais krievu analītiķis, erudīts Anatolijs Vasermans.

Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
ANO prognozē katastrofālu 2021. gadu

"Tramps mēģināja demontēt valstu šauro specializāciju, ņemot vērā citus, Amerikas iekšējos apsvērumus, un šai demonstāžai pārvilka svītru, jo patlaban dolārs balstās uz starptautiskajām preču plūsmām, bet tās ir jo lielākas, jo lielāka ir valstu specializācija un jo vairāk katra no tām spiesta iepirkt ārzemēs. Tāpēc Trampu tik nekaunīgi un demonstratīvi apēda," Vasermana viedokli publicēja Sputnik Baltkrievija.

Tomēr, lai kādi būtu Donalda Trampa centieni, lielākā daļa pasaules jau redz, ka šāda sadales sistēma starp valstīm ir ļoti bīstama. Tāpēc Vasermans cer, ka nākamgad tās demontāža turpināsies.

"Un, protams, es ceru, ka vairāku vakcīnu ieviešana masveida apgrozījumā ļaus jau nākamgad apturēt pandēmiju un atcelt karantīnu, tātad mazināsies arī pasaules ekonomikas krīze," viņš piebilda.

Jautājumā par politiskajām cerībām analītiķis noteica, ka ASV strauja novājināšanās iekšpolitiskā konflikta fonā ļautu citām valstīm atjaunot savu suverenitāti. "Grūti prognozēt, kas liks lietā šo iespēju, tomēr starp tām ir arī Krievija, kas jau spērusi lielu soli šajā virzienā, apstiprinot virkni grozījumu Konstitūcijā," uzskata eksperts.

"Izmēģinot praksē jaunas iespējas, kas pavērušās mūsu priekšā un kādos virzienos mūs vairs nevar nobremzēt, mēs pavisam dabiski iesim tālāk," prognozēja analītiķis.

Ziņu lente
0