Latvijas ĀM pieņēmusi lēmumu par latviešu evakuāciju no Lielbritānijas

© Pixabay / ivabalkЧемоданы и сумки туристов, архивное фото
Чемоданы и сумки туристов, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nepametīs savus pilsoņus Lielbritānijā, kur reģistrēts mutējušais koronavīruss. Tiesa, būs vajadzīgs nopietns pamats mājupbraukšanai.

RĪGA, 24. decembris — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā lapā Facebook informēja, ka repatriācijas reiss no Lielbritānijas uz Latviju notiks 28.12.2020 pl. 17:30.

Visiem, kuri vēlas atgriezties Latvijā ar šo reisu, noteikti jānodod Covid-19 analīze, pēc atbraukšanas – 10 dienas ilga pašizolācija viesnīcā.

Tiesa, biļetes uz reisu varēs iegādāties tikai iedzīvotāji, kam ir sociāls un juridisks pamats, ko apstiprinās Latvijas vēstniecībā esošie saraksti. Varēs atgriezties arī cilvēki, kam beidzies komandējums vai studijas, vai uzņēmējdarbības atļauja Lielbritānijā utt.

Visus, kuri gribējuši ierasties Latvijā, lai paciemotos mājās un apraudzītu tuviniekus svētkos, Rinkēvičs aicināja "citu reisi". Politiķis uzsvēra, ka visus gaida dzimtenē, taču vēlāk, kad stabilizēsies epidemioloģiskā situācija.

Informācija par repatriācijas reisu būs pieejama Latvijas vēstniecības Londonā vietnē.

Iepriekš Lielbritānijā tika reģistrēta jauna koronavīrusa mutācija. Valstī identificētais SARS-CoV-2 variants izplatās lielākā ātrumā. Provizoriski vērtējumi liecina, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks nekā parastais paveids. Par koronavīrusa jaunās mutācijas risku no letalitātes vai hospitalizācijas viedokļa ziņu nav.

Ziņu lente
0